Objednávka

Jak vybrat knihu jako vánoční dárek pro teenagery

23.11.2023 | Redakce Palmknihy

Vybírat knihu pro teenagery může být výzva, vzhledem k různým vkusům a preferencím. Když vybíráte pro svého mladého čtenáře, může být užitečné zvážit jejich zájmy a aktuální nálady. Zaměřte se na žánry a témata, která je mohou nadchnout a pomáhají jim lépe pochopit sebe i svět kolem. Níže najdete kategorie knih, které mohou oslovit teenagerovu duši a poskytnout mu dobrodružství plné fantazie, lásky, záhad a napětí. 

Fantasy knihy

Zavádějící světy, kouzla a neuvěřitelná dobrodružství charakterizují tuto kategorii. Pro teenagery, kteří se chtějí ponořit do magických světů, doporučujeme knihy plné fantastických bytostí, kouzel a epických bojů. Takovým příběhem může být například titul Storočí od Alex Aster. 

Romantické knihy

Romantické příběhy pro mladé čtenáře kombinují lásku s dobrodružstvím a přinášejí emocionální náboj. Tato kategorie nabízí příběhy první lásky, objevování vztahů a nezapomenutelných romantických chvil. 

Knihy plné záhad a napětí

Pro ty, kteří mají rádi adrenalin a nečekané zvraty jsou ideální volbou knihy plné záhad, tajemství a napětí. Detektivní příběhy a mysteriózní dobrodružství budou držet teenagera v napětí až do poslední stránky. Ideální volbou může být například kniha Noci běsů od Kateřiny Šardické. 

Retelling - Převyprávění klasických příběhů

Moderní verze klasických příběhů a mýtů poskytují nový pohled na známé příběhy. Teenageři si mohou užít osvěžující reinterpretace světově známých příběhů s přidanými prvky romantiky a fantasy. Takovou knihou je i Dotek temnoty, kde se hlavní hrdinkou stává bohyně jara Persefona.  

Pokud stále váháte

S těmito tipy a radami budete moci vybrat knihu, která nejenže osloví teenagerovy zájmy, ale také otevře bránu do světa literatury a fantazie. A pokud stále nevíte, jakou knihu darovat svým blízkým, podívejte se na naše knižní tipy.

Verze vašeho prohlížeče je zastaralá!

a může vykazovat chyby v průběhu nákupu či v samotném zobrazení.
Pro nerušený nákup aktualizujte váš prohlížeč na nejnovější verzi nebo zvolte jiný prohlížeč.

Otevřít v Microsoft Edge Přesto pokračovat