Objednávka

Červencové knižní novinky 2024

Červencové knižní novinky 2024

24.6.2024 | Redakce Palmknihy
Možná se už povalujete u bazénu, třeba zrovna posloucháte šum moře anebo se procházíte po zajímavých místech. Ať tak či onak mít s sebou pro tenhle dovolenkový čas zajímavou knížku je vždycky výhra. Podívejte se proto, co vychází tento měsíc a kdo ví, možná se v těchto novinkách skrývá váš největší letní zážitek.
 

Romantika k lehátku

Je libo letní románek? A co takhle letní romantické čtení? K létu prostě knihy plné vášně a romantiky patří. Pojďme se proto podívat, co nás v tomto žánru v červenci čeká a na co se můžeme těšit.

Četli jste Čtvrté křídlo Rebeccy Yarros a nemůžete se dočkat jeho pokračování, které vychází již na podzim? Čekání si můžete zkrátit romantickou novinkou od stejné autorky, Všemi smysly. Ember, jíž nedávno zemřel otec, se musí postarat o své sourozence i hroutící se mámu, a navíc se vše zkomplikuje s příchodem nového souseda, sexy hokejové hvězdy Joshe.

Také další novinka, Poslední vzkaz od mého muže, slibuje srdceryvný příběh. Kate bude nucena trávit čas v odlehlém australském letovisku, kde nečekaně musí přistát její letadlo. Podaří se jí konečně zmírnit bolest ze ztráty manžela a najít novou lásku?

I nakladatelství Baronet si pro své čtenářky připravilo na červenec novinku. Pozlacená je příběhem s fantasy prvky z království, kde je vše ze zlata. Chrání král Midas Auren před nepřáteli nebo je vše jinak? U fantasy zůstaneme i s poslední novinkou, v zahraničí velmi úspěšnými, Barbary z ledové planety. Je libo trochu té romantiky s mimozemšťanem?

Krimi napětí na letní večery

Neúnavní vyšetřovatelé s i v červenci přijdou na své. V tomto měsíci totiž vychází další román od Anthonyho Horowitze, autora Pohřbu na přání. V Rozsudku smrti se bude řešit vražda známého rozvodového advokáta celebrit. Kdo z jeho nepřátel ho nenáviděl natolik, aby vraždil? A proč někdo zabil abstinenta lahví drahého vína?

Čtenáři a čtenářky Jeffreyho Deavera se na konci měsíce dočkají 16. případu Lincolna Rhyma pod názvem Hodinářův trik. New York ohrožuje pachatel, který způsobil zřícení stavebního jeřábu a vyhrožuje zřícením dalšího. Navíc se ukáže, že v tom má prsty úhlavní nepřítel Lincolna Rhyma, Hodinář.

Pokračování bestselleru Pokojská od Nity Prose, Tajemný host vychází na začátku měsíce. Mrtvý autor detektivek je nalezen v hotelové čajovně a Molly možná drží klíč k vyřešení v rukou, protože zavražděného znala.

Červencové knižní novinky 2024

Novinky z nejrůznějších žánrů

Stihli jste již přečíst Plameny války, červnovou novinku Františka Kotlety? Tak to pro vás máme dobrou zprávu, v červenci vychází další, a to Černá luna. Návrat do světa Tobiášova řádu s lovcem démonů, Luciferem a Lilith slibuje pořádně napínavou jízdu, ostatně jak jsme již u autora zvyklí.

Tentokrát pro vás máme i tip na film. V červenci vstupuje do kin adaptace Zápisníku alkoholičkyTerezou Ramba v hlavní roli a zároveň na konci měsíce vychází již třetí kniha autorky Michaely Duffkové. Zápisník nealkoholičky líčí otevřeně pět let života, během niž se Michaele narodily tři děti a zároveň budovala centrum pro léčbu závislostí.

Také Alice Oseman, oblíbená autorka LGBTQ knih a tvůrce oblíbených Srdcerváčů, vychází v češtině nová kniha. Radio Silence je příběhem Frances, pilné studentky, která bude muset čelit tajemstvím ve své minulosti. Román o identitě a svobodě volby s krásnou ilustrovanou obálkou od samotné autorky.

Další novinka je pro všechny, kteří rádi čtou o silných ženách a vyhledávají příběhy, kde se prolíná minulost se současností. V Divých ženách se dostanete do 17. století během honu na čarodějnice, do Anglie během druhé světové války a také se podíváte do současnosti.

Náš vyčerpávající přehled uzavřeme tipem pro náročné čtenáře. Barva léta Reinalda Arenase vznikla jako poslední autorovo dílo před jeho dobrovolnou smrtí na začátku devadesátých let. Parodická alegorie života, úvahy i lyrické pasáže, to vše nabízí rozsáhlý román jednoho z nejvýznamnějších kubánských autorů minulého století.

Připojte se k naší komunitě milovníků knih

Buďte součástí vášnivé čtenářské rodiny! Zanechte svůj email a dejte nám šanci vás inspirovat a rozšířit váš literární obzor.

Díky pravidelnému přísunu našich e-mailů budete vždy první, kdo se dozví o:

• Akčních slevách 

• Speciálních akcích (významná knižní výročí a události, soutěže atd.)

• Knižních novinkách

• O tom, co se v knižním světě děje

Verze vašeho prohlížeče je zastaralá!

a může vykazovat chyby v průběhu nákupu či v samotném zobrazení.
Pro nerušený nákup aktualizujte váš prohlížeč na nejnovější verzi nebo zvolte jiný prohlížeč.

Otevřít v Microsoft Edge Přesto pokračovat