Objednávka

Jak vybrat knihu jako vánoční dárek pro milovníky historie

28.11.2023 | Redakce Palmknihy

Pokud máte v blízkosti někoho, kdo miluje historii, pak je historická kniha skvělým vánočním dárkem. V tomto článku se podíváme na několik kategorií knih, které by mohly potěšit milovníky historie a udělat jim opravdovou radost pod stromečkem. 

Historie 20. století

Události, které se neodehráli v tak dávné minulosti zajímá velkou část čtenářů, pokud mezi ně patří i váš milovník historie, pak by ho mohla zaujmout například kniha Stalingrad od Antony Beevora, která nabízí fascinující pohled na jednu z klíčových bitev druhé světové války. Dále doporučujeme knihu Poslední restaurace v Paříži od Lily Graham, která Vás zanese do nacisty okupované Paříže.

Období středověku

Středověk je specifické období plné událostí, které formovali podobu světa až do dnes. Čtenáře, který má rád toto období a rád se o něm něco zajímavého dočte nadchne určitě kniha Poslední kacíř, která ho přenese do husitské Prahy.  

Oblíbení čeští autoři

Knihy o historii či příběhy zasazené do minulé doby jsou také častým námětem českých autorů. Pokud tedy váš čtenář dává přednost české historii doporučujeme knihy od Vlastimila Vodrušky jako je například Katův odkaz.  

Méně známá historie

Pokud by však váš čtenář raději četl o méně známé historii, můžeme doporučit knihu Zloději řek od Michael Crummey, která mu přiblíží dějiny v Americe v období tzv. indiánských válek.  

Další tipy na vánoční dárky 

Vybrat perfektní historickou knihu pro milovníky historie může být výzvou, ale s touto směrnicí snad naleznete tu pravou kombinaci. Nezapomeňte, že osobní zájmy a specifické období historie, které je pro ně zajímavé, mohou být klíčem k úspěšnému výběru.

A pokud se chcete inspirovat i v jiném žánru než je historie, podívejte se na naše knižní tipy. 

Verze vašeho prohlížeče je zastaralá!

a může vykazovat chyby v průběhu nákupu či v samotném zobrazení.
Pro nerušený nákup aktualizujte váš prohlížeč na nejnovější verzi nebo zvolte jiný prohlížeč.

Otevřít v Microsoft Edge Přesto pokračovat