Objednávka

Vánoční dárek pro neúnavné vyšetřovatele: Jak vybrat dokonalou krimi knihu

14.11.2023 | Redakce Palmknihy

Přibližují se Vánoce a hledáte dokonalý dárek pro milovníka detektivek a krimi příběhů ve vašem životě? S tolika možnostmi na trhu může být výběr knihy trochu obtížný. Ale nebojte se, máme pro vás několik tipů, jak udělat toto rozhodnutí snazší. 

Klasické detektivky: Díla Agathy Christie a dalších mistrů žánru

Když mluvíme o klasických detektivkách, nelze opomenout jméno Agathy Christie. Její knihy s Herculem Poirotem a Miss Marplovou jsou trvalými skvosty žánru. Pokud váš obdarovaný má rád chytré hlavní postavy a složité zápletky, tato kategorie je pro něj ideální. Nedávno také vyšel první díl plánované trilogie klasických detektivek Až najdu klíč od dua známého pod pseudonymem Lars Kepler.  

Severské krimi: Ponořte se do chladného napětí

Severské krimi příběhy, známé také jako "nordická noirová literatura," mají své vlastní kouzlo. Autoři jako Stieg Larsson, Henning Mankell a Jo Nesbø napsali řadu temných a poutavých příběhů, které často odrážejí chladné a tajemné prostředí severských zemí. Pokud váš čtenář touží po krimi příbězích s jedinečnou atmosférou, severské krimi je tím pravým. 

Bestsellery uplynulého roku: Pro ty, co nechtějí šlápnout vedle

Pokud chcete vybrat knihu, se kterou nešlápnete vedle, sledujte seznamy bestsellerů v žánru krimi literatury. Tyto seznamy vám poskytnou přehled o nejnovějších a nejpopulárnějších knihách. Například Ďáblova cesta Roberta Bryndzy, Zatmění od Jo Nesbo nebo Tichý pláč Lisy Regan jsou na vrcholu letošního prodejního žebříčku.   

Noví autoři a zajímavé novinky: Objevujte inovativní příběhy

Pokud plánujete dárek pro krimi čtenáře, který už všechny bestsellery přečetl, najděte mu nové autory či zajímavé novinky, které přináší inovativní přístupy k žánru. Z takových vám doporučujeme Smrt mezi řádky o milovnici kriminálních podcastů a sériových vrahů, která chová jako domácího mazlíčka šneka. Příběh se navíc odehrává v prostředí knihkupectví. Co více si přát pro milovníka knih? Nebo zkuste jedno z překvapení tohoto roku, netradiční detektivku Kalmann se svérázným hlavním hrdinou, kterého někdo přirovnává k Forrestu Gumpovi a atmosféře filmového Farga. Nenechte se ale mýlit, kniha se pyšní zcela originálním a zábavným příběhem.  

Pamatujte, že výběr knihy by měl být zábavný a uspokojující. Každý čtenář má své vlastní preference, a proto se nebojte experimentovat a objevovat nové autory a žánry. Detektivky a krimi příběhy nabízejí širokou škálu emocí a dobrodružství, a určitě najdete něco, co udělá radost vašemu obdarovanému. Tak proč letos nepředáte vánoční dárek, který jim otevře bránu do světa tajemství a záhad? 

Pořád nevíte, co vybrat? Podívejte se na naše knižní tipy, které vám s nápady na dokonalý krimi dárek pomůžou.

Verze vašeho prohlížeče je zastaralá!

a může vykazovat chyby v průběhu nákupu či v samotném zobrazení.
Pro nerušený nákup aktualizujte váš prohlížeč na nejnovější verzi nebo zvolte jiný prohlížeč.

Otevřít v Microsoft Edge Přesto pokračovat