Objednávka

Červnové knižní novinky 2024

Červnové knižní novinky 2024

28.5.2024 | Redakce Palmknihy
Ve vzduchu je cítit léto a měsíce plné dovolených jsou za rohem. Na takové období teplých letních večerů, hodin strávených na cestách a odpočinkových chvil u vody je dobré se pořádně připravit. Pojďte se společně s námi podívat na červnové knižní novinky, které se stanou vašim společníkem v tomto období.

Krimi novinky

Ani s příchodem léta nás detektivní zápletky neopustí. Jedním z nejočekávanějších krimi titulů je novinka manželského dua píšícího pod pseudonymem Alex Ahndoril (také Lars Kepler), Zavřu oči v modlitbě. Pokračování série Klíč si budeme moci přečíst už na konci června a zavede nás tentokrát do divadelního prostředí, kde jednu z hereček údajně pronásleduje její mrtvý snoubenec. Nebo je vše jinak, než se zdá? O chystané knize jsme vás informovali už v minulém článku zde.  

Dočkáme se také již patnáctého pokračování oblíbené série s Kim Stoneovou od Angely Marson s názvem Uloupené dívky. Kim bude muset vyšetřit zmizení osmileté holčičky i 25 let staré zmizení jiné dívky.

Na konci měsíce chystá nakladatelství Host desátý díl série s komisařkou Katie Maguirovou Grahama Mastertona. Žebravá smrt v anotaci slibuje brutální vraždy lidí bez domova, pohřešované ženy i prsten nalezený v mletém mase.

Dále se můžeme těšit na nový psychologický thriller Host od oblíbené B.A. Paris nebo na titul Algoristmus lásky Monse Kallentofta, kterým švédský mistr napětí zahajuje novou a jistě zajímavou sérii

Nové romantické příběhy

Ani romance chtivé čtenářky a čtenáři nepřijdou v červnu zkrátka. Máme pro ně hned tři tipy na romantické novinky. Abby Jimenez přináší takovou romantickou komedii v knižní podobě Součást tvého světa. Podaří se lékařce a tesaři skloubit své rozdílné životy?

Pokud hledáte více vášně na stránkách knih, nenechte si ujít další knihu od Jennifer L. Armentroutové, Ochránce v pokušení a také novinku od oblíbené autorky tohoto žánru Alessandry Torre, která v češtině ponese název Všechny moje touhy.

Červnové fantasy a hororové novinky

Pokud se i v teplých červnových dnech chcete trochu bát máme pro vás tip na hororový příběh z 70. let, který se odehrává na magické Šumavě. Do nového žánru se totiž pustila Petra Klabouchová a její novinka Ignis fatuus slibuje horor, kde si život a smrt podávají ruce.

Do alternativní historie Číny se budeme moci ponořit v románu Jež se stala sluncem Shelley Parker-Chan, který sklízí nadšené recenze v zahraničí. Čtenáři high fantasy série Věrní a padlí Johna Gwynna se dočkají druhého dílu s názvem Odvaha. Boje o moc i přežití pokračují a temné síly nabírají na síle.

Fanoušci knih Františka Kotlety se v červnu dočkají novinky z cyklu Legie, která tentokrát ponese název Plameny války. Posádku Kraksny čeká nejtvrdší zkouška ohněm války, ale kde nejsou oběti, není vítězství.

Knižní novinky pro náročného čtenáře

V pořadí již třetí kniha Ewalda Arenze přeložená do češtiny, Láska za mizerných dní, o samotě a lásce ve zralém věku, bude jistě, stejně jako předchozí autorovy knihy Velké léto a Staré odrůdy, výjimečným literárním zážitkem.

Pokud jste četli Kodaňskou Píseň písní, určitě si nenechte ujít ani novinku autorky s názvem Kočovný biograf pana Saita. Annette Bjergfeldtová píše poeticky a s lehkostí vytváří svérázné postavy, které vám přirostou k srdci.

Také Světová knihovna od Odeonu se rozroste o několik novinek. Za nás určitě doporučujeme dlouho očekávaný nový román Michaela Cunninghama Den a patnáctý román Johna Irvinga Poslední lanovka, který je monumentální rodinnou ságou s prvky duchařiny.

Připojte se k naší komunitě milovníků knih

Buďte součástí vášnivé čtenářské rodiny! Zanechte svůj email a dejte nám šanci vás inspirovat a rozšířit váš literární obzor.

Díky pravidelnému přísunu našich e-mailů budete vždy první, kdo se dozví o:

• Akčních slevách 

• Speciálních akcích (významná knižní výročí a události, soutěže atd.)

• Knižních novinkách

• O tom, co se v knižním světě děje

Verze vašeho prohlížeče je zastaralá!

a může vykazovat chyby v průběhu nákupu či v samotném zobrazení.
Pro nerušený nákup aktualizujte váš prohlížeč na nejnovější verzi nebo zvolte jiný prohlížeč.

Otevřít v Microsoft Edge Přesto pokračovat