Objednávka

V říjnu očekáváme Sudetský dům 3

V říjnu očekáváme Sudetský dům 3

4.7.2024 | Redakce Palmknihy
Na říjen letošního roku je naplánované třetí pokračování historického románu Sudetský dům. Pojďme si připomenout předchozí dva díly ze sudetské oblasti.

Sudetský dům I

První díl nás zavedl do roku 1945, krátce po válce. Seznámil nás s rodinou Smolíkových, která stejně jako mnoho Čechů přišla do Sudet, aby zde převzala domy po odsunutých Němcích. V podhorské vsi Glassendorf získali krásný sudetský dům, ve kterém ale stále bydlela původní německá rodina, která čekala na odsun. Všem tak nezbývalo nic jiného než se naučit žít spolu a na pozadí toho všeho vyplouvaly na povrch staré křivdy a rány z období Protektorátu.

 

Sudetský dům II

druhém díle pokračovalo již v počeštěné vesnici Skláře zabydlování českých rodin. Mezi nimi se do vesnice přistěhovala i rodina dívky Jarmily Lukešové, které během války zemřela matka. Jarmila se tak musela postarat o své dva malé bratry a otce, který veškeré úspory prohrál v kartách. Tato nová postava se zamilovala do Františka Smolíka, se kterým jsme se seznámili již v prvním díle. Ten však čekal na svou Paulu, která byla už v Německu. František se ale dostával do sporůmístními komunisty a po únorových událostech se situace vyhrocovala a stále víc se pro rodinu Smolíkových stávala nesnesitelnou.

 

Sudetský dům III

Třetí pokračování, které očekávámeříjnu letošního roku, nás naposledy zavede do vesnice Skláře. Tentokrát budeme prožívat nelehký osud našich hrdinů, jejichž příběh se bude odehrávat v letech 1959 až 1963. A jak víme, nebylo to lehké období pro náš národ, a tak můžeme očekávat plno těžkých životních zkoušek, které naše hrdiny budou čekat.

Připojte se k naší komunitě milovníků knih

Buďte součástí vášnivé čtenářské rodiny! Zanechte svůj email a dejte nám šanci vás inspirovat a rozšířit váš literární obzor.

Díky pravidelnému přísunu našich e-mailů budete vždy první, kdo se dozví o:

• Akčních slevách 

• Speciálních akcích (významná knižní výročí a události, soutěže atd.)

• Knižních novinkách

• O tom, co se v knižním světě děje

Verze vašeho prohlížeče je zastaralá!

a může vykazovat chyby v průběhu nákupu či v samotném zobrazení.
Pro nerušený nákup aktualizujte váš prohlížeč na nejnovější verzi nebo zvolte jiný prohlížeč.

Otevřít v Microsoft Edge Přesto pokračovat