Objednávka

Únorové knižní novinky

Únorové knižní novinky

12.2.2024 | Redakce Palmknihy
Nevíte, co si přečíst v únoru? Nechte se inspirovat naším výběrem novinek napříč žánry, na které se nejvíce těšíme.

Krimi novinky pro detektivy

Milovníkům krimi a detektivek určitě nemusíme představovat skotského autora Petera Maye. V češtině od něj doposud vyšla řada knih a nyní se dočkáme překladu jeho novinky Zimní hrob. Jedná se o eco-noir thriller odehrávající se roku 2051, kdy Zemi postihla klimatická katastrofa a mladá meteoroložka Addie najde tělo novináře zamrzlé v ledu.

V únoru se také konečně dočkáme dalšího dílu s Cormoranem Strikem a Robin Ellacottovou od Roberta Galbraitha, což není nikdo jiný než J. K. Rowling. Dlouhé čekání na Černočerné srdce se ale vyplatilo, dostaneme příběh na více než 1100 stranách. To by mělo vydržet i těm nejrychlejším čtenářům na více než jeden večer.

S posledním doporučením z detektivního žánru se dostaneme k domácím autorům a autorkám. Vychází nová kniha Terezy Bartošové, Dceřina kletba, se kterou se podíváme na Příbramsko, kam autorka zasadila už svůj předchozí, velmi úspěšný román Vodník.

Knižní novinka pro náročné čtenáře

Na přelomu ledna a února jsme se dočkali vydání druhé knihy Marieke Lucase Rijnevelda, Ty moje skvostné zvířátko. Příběh nabízí netradiční reinterpretaci Lolity v kulisách holandského venkova. Pokud máte rádi náročnější čtení a příběhy, které ve vás budou dlouho rezonovat, nenechte si tuto knihu ujít.

Pokračování úspěšných titulů

Na konci měsíce vychází nová kniha autorky Znamenité mrtvoly, sbírka hororových povídek Devatenáct pařátů a jeden temný pták. My se už nemůžeme dočkat, čím nás vyděsí Agustina Bazterrica tentokrát.

Pokračování se tento měsíc dočkají také fanoušci komiksu Srdcerváči, s již pátou knihou se vrací Nickem a Charliem, jejich společného života a všech maličkostí, které se sčítají v něco většího.

Upíří novinka pro mládež

Máte rádi spojení fantasy a lásky? Tak to si určitě nenechte ujít upíří fantasy Zmije a křídla noci, jejíž hlavní hrdinka Oraya, lidská dívka adoptovaná upírským králem, se musí zúčastnit turnaje bohyně smrti.

Vybírat je tedy opravdu z čeho.

Verze vašeho prohlížeče je zastaralá!

a může vykazovat chyby v průběhu nákupu či v samotném zobrazení.
Pro nerušený nákup aktualizujte váš prohlížeč na nejnovější verzi nebo zvolte jiný prohlížeč.

Otevřít v Microsoft Edge Přesto pokračovat