Objednávka

Jak vybrat dokonalý vánoční dárek: Podle hodnocení na portálu Databáze knih

7.12.2023 | Redakce Palmknihy
Blíží se svátky a s nimi i otázka, která každoročně zaměstnává mnohé z nás. Jak vybrat ten správný vánoční dárek? Pokud máte v plánu obdarovat knihomola, nemusíte zoufat, protože Databáze knih vám může být neocenitelným průvodcem při výběru. V tomto článku se podíváme, jak se řídit hodnocením na této platformě a jak vybrat knihu, která potěší každého vášnivého čtenáře. 

Jak hodnocení na webu Databáze knih funguje 

Databáze knih není jen místo, kde můžete sledovat, co právě čtou vaši přátelé. Je to také skvělý zdroj, pokud hledáte knihu pro vánoční dárek. Hodnocení na této platformě jsou odrazem názorů čtenářů, kteří knihu četli a zhodnotili ji na stupnici od 1 do 5 hvězdiček. 

Co znamenají hvězdičky: 

1 hvězdička: Nepovedené, nedoporučujeme. 

2 hvězdičky: Slabé, může být vhodné pro specifické čtenáře. 

3 hvězdičky: Průměrné, solidní volba. 

4 hvězdičky: Dobré, stojí za přečtení. 

5 hvězdiček: Vynikající, téměř bez chyb. 

Jak vybrat knihu podle hodnocení 

Prostudujte recenze: Hvězdičkové hodnocení je skvělým vodítkem, ale nezapomeňte si přečíst také recenze. Někdy může kniha s nižším hodnocením být přesně tou pravou pro konkrétního čtenáře. 

Zaměřte se na žánr: Rozdělte vánoční výběr podle oblíbených žánrů obdarovávaného. Databáze knih vám umožňuje filtrovat hodnocení podle žánru, což zjednoduší hledání. 

Doporučení za nás, které by vás mohlo inspirovat 

Detektivky 

Pro fanoušky napínavých příběhů a nečekaných zvratů jsou detektivky skvělou volbou. Doporučujeme Genesis od Chrise Cartera, která má vysoké hodnocená a potěší každého detektiva.   

Romantika 

Pro ty, kdo milují lásku a emocionální příběhy i s trochou erotiky může být skvělým dárkem například kniha Výkřik do ticha

Čeští Autoři 

Pokud máte doma čtenáře, který preferuje domácí literaturu můžete mu dát knihu Severka od Niny Špitálníkové, která mu nabídne svědectví o životě v KLDR. 

Fantasy 

Jestli je váš čtenář spíš fanouškem fantastických světů ocení knihu Ranhojička Zrádci krve od Lynette Noniové. Tato epická fantasy má také vynikající hodnocení. 

Sledování hodnocení na Databázi knih vám může ulehčit výběr dokonalé vánoční knižní lahůdky. Pamatujte, že každý čtenář je jedinečný, a proto se snažte vybrat knihu podle vkusu obdarovávaného. Ať už to bude napínavá detektivka, srdcervoucí romantika, kouzelná fantasy nebo dílo od českého autora, váš vánoční dárek bude jistě trefou do černého! 

Stále nevíte, co darovat?

Pokud si stále lámete hlavu s tím, co komu darovat za knižní poklad, podívejte se na naše knižní tipy, které vám s tím pomůžou.

Verze vašeho prohlížeče je zastaralá!

a může vykazovat chyby v průběhu nákupu či v samotném zobrazení.
Pro nerušený nákup aktualizujte váš prohlížeč na nejnovější verzi nebo zvolte jiný prohlížeč.

Otevřít v Microsoft Edge Přesto pokračovat