Objednávka

BLACK FRIDAY sleva 20 % z aktuální ceny s kódem BF24

Proč se klepou řízky

Recenze(13)

76 %

(13 Recenzí)

Jazyk

čeština

Příprava jídla a jeho konzumace je pro většinu z nás oblíbenou činností. Ne nadarmo vychází neustále velké množství nejrůznějších kuchařských knih plných tradičních či experimentálních receptů. Vaření je však především chemický proces, má proto s chemií mnoho společného. V knize žádné nové recepty...
Příprava jídla a jeho konzumace je pro většinu z nás oblíbenou činností. Ne nadarmo vychází neustále velké množství nejrůznějších kuchařských knih plných tradičních či experimentálních receptů. Vaření je však především chemický proces, má proto s chemií mnoho společného. V knize žádné nové recepty nenajdete, ale zato...
Příprava jídla a jeho konzumace je pro většinu z nás oblíbenou činností. Ne nadarmo vychází neustále velké množství nejrůznějších kuchařských knih plných tradičních či experimentálních receptů. Vaření je však především chemický proces, má proto s chemií mnoho společného. V knize žádné nové recepty nenajdete, ale zato se dozvíte o potravinách spoustu zajímavostí – od jejich chemického složení, přes to, proč se řízky mají naklepat, až po to proč si červ vybere vždy to nejkrásnější jablko. Nemalý prostor je věnován také nejrůznějším chemickým látkám (lidově zvaným „éčka“), které se do potravin přidávají. Autor, profesor biochemie, je neobhajuje, ale uvádí na pravou míru některé názory na jejich přehnanou nebezpečnost. Součástí knihy je kompletní seznam těchto aditiv řazený podle jejich kódů s popisem původu a technologické funkce.

Kniha

232 Kč

E-kniha

199 Kč

Tištěná kniha - brožovaná

rok vydání 2010

176 Kč

Běžná cena 225 Kč

Ušetříte 49 Kč

Vyprodáno

Podrobnosti

  • Nakladatel

  • Kategorie

  • Výška

    • 202.00 mm
  • Šířka

    • 134.00 mm
  • Hloubka

    • 16.00 mm
  • Hmotnost

    • 0.24 kg
  • Jazyk

    • čeština
  • Počet stránek

    • 200
  • Typ vazby

    • brožovaná
  • Ean

    • 9788073631437
  • ISBN

    • 8073631431

Hodnocení z největšího nezávislého čtenářského portálu

Ve spolupráci s Databazeknih.cz

76%

(13 Hodnocení)

Online knihkupectví Palmknihy vám jako jediný e-shop přináší nezávislé čtenářské recenze a hodnocení oblíbeného portálu Databazeknih.cz 

Populární hodnocení

27.5.2023
Mě tahle knížka pobavila, poučila, poděsila, povznesla... :-) Uvědomila jsem si, že přestože všichni známe termíny jako nasycené, nenasycené mastné kyseliny, ale většina z nás netuší a nevysvětlí - včetně mě. A to byl jediný příklad z mnoha. Přestože od prvního vydání této knihy už uběhlo spoustu let a bezpochyby už se leccos změnilo (zase), tak i tak si myslím, že není vůbec od věci si ji přečíst.
Mě tahle knížka pobavila, poučila, poděsila, povznesla... :-) Uvědomila jsem si, že přestože všichni známe termíny jako nasycené, nenasycené mastné kyseliny, ale...
Mě tahle knížka pobavila, poučila, poděsila, povznesla... :-) Uvědomila jsem si, že přestože všichni známe termíny jako nasycené, nenasycené mastné kyseliny, ale většina z nás netuší a nevysvětlí - včetně mě. A to byl jediný příklad z mnoha. Přestože od prvního vydání této knihy už uběhlo spoustu let a bezpochyby už se leccos změnilo (zase), tak i tak si myslím, že není vůbec od věci si ji přečíst.
Číst více
5.2.2018
Pro někoho, kdo se zajímá o to, co vkládá do pusy - proč a nač - určitě knížka, kde si najde něco, co nevěděl. Určité kapitoly mi připadaly šité trochu horkou jehlou a jiné zase příliš podrobné, ale pár zajímavostí si najde asi každý. Za mě neurazila, nenadchla.
Pro někoho, kdo se zajímá o to, co vkládá do pusy - proč a nač - určitě knížka, kde si najde něco, co nevěděl. Určité kapitoly mi připadaly šité trochu horkou jehlou...
Pro někoho, kdo se zajímá o to, co vkládá do pusy - proč a nač - určitě knížka, kde si najde něco, co nevěděl. Určité kapitoly mi připadaly šité trochu horkou jehlou a jiné zase příliš podrobné, ale pár zajímavostí si najde asi každý. Za mě neurazila, nenadchla.
Číst více

Více od autora:

Vladimír Mikeš

Verze vašeho prohlížeče je zastaralá!

a může vykazovat chyby v průběhu nákupu či v samotném zobrazení.
Pro nerušený nákup aktualizujte váš prohlížeč na nejnovější verzi nebo zvolte jiný prohlížeč.

Otevřít v Microsoft Edge Přesto pokračovat