Objednávka

Food Junkie — Posedlý jídlem

Food Junkie — Posedlý jídlem
E-kniha

50 % (17 Hodnocení)

Food Junkie — Posedlý jídlem

50 % (17 Hodnocení)

E-kniha - pdf, epub, mobi

rok vydání 2014

Omlouváme se, prodej již byl ukončen. Podívejte se níže na dostupné varianty nebo přejděte na celou naší nabídku.

Podrobnosti

  • Nakladatel
  • Kategorie
  • Překladatel
  • Formát
    • pdf, epub, mobi
  • Věkový limit
    • 0
  • Jazyk
    • čeština
  • Počet stránek
    • 264
  • Délka ukázky
    • 15 %
  • ISBN epub
    • 978-80-749-1218-4
  • ISBN pdf
    • 978-80-749-1217-7

O knize

Mons Kallentoft (nar. 1968) pracoval v reklamě a jako novinář. Debutoval románem Pesetas (Pesety, 2000), za nějž získal prestižní cenu Katapultpriset za nejlepší švédskou prvotinu roku 2000. Napsal další dvě oceňované prózy a (prozatím) sedmidílnou románovou sérii o kriminální inspektorce Malin Forsové. V...
Mons Kallentoft (nar. 1968) pracoval v reklamě a jako novinář. Debutoval románem Pesetas (Pesety, 2000), za nějž získal prestižní cenu Katapultpriset za nejlepší švédskou prvotinu roku 2000. Napsal další dvě oceňované prózy a (prozatím) sedmidílnou románovou sérii o kriminální inspektorce Malin Forsové. V nakladatelství Host v českém...
Mons Kallentoft (nar. 1968) pracoval v reklamě a jako novinář. Debutoval románem Pesetas (Pesety, 2000), za nějž získal prestižní cenu Katapultpriset za nejlepší švédskou prvotinu roku 2000. Napsal další dvě oceňované prózy a (prozatím) sedmidílnou románovou sérii o kriminální inspektorce Malin Forsové. V nakladatelství Host v českém překladu dosud vyšly knihy Zimní oběť (2007), Letní smrt (2008; obě česky 2011), Podzimní vražda (2009; česky 2012) a Jarní mrtví (2010; česky 2013). RománPáté roční období (2011) vyjde v květnu 2014. Posledními dvěma díly série jsou rományVattenänglar (Vodní andělé, 2012, připravujeme k českému vydání) a Vindsjälar (Větrné duše, 2013). Food Junkie — Posedlý jídlem. Příběh gastrozávisláka Autobiograficky laděný příběh na pomezí beletrie a literatury faktu o autorově vášni číslo jedna (kromě psaní): jídle a gastronomii. Tato záliba přivedla Monse Kallentofta dokonce mezi členy poroty, která vybírá padesátku nejlepších restaurací na světě. V knize sledujeme autorovu nadšenou a posedlou honbu za nejzajímavějšími kulinářskými zážitky. Temný, bouřlivý a fascinující příběh zavádí čtenáře přímo do center gastronomického vesmíru, od pouličních stánků v Bangkoku až po nejvyhledávanější restaurace v New Yorku. Kniha se postupně stává i milostným románem, vyprávěním o přežití a o hledání domova a pevného bodu v životě. Zaujme každého, komu připadá jídlo zajímavé a kdo chce nahlédnout do zákulisí nejlepších světových restaurací. Není to kuchařka s recepty, fotografiemi či ilustracemi, spíš příběh člověka milujícího jídlo a gastronomii. Ta je pro Monse Kallentofta záležitostí života a smrti, způsobem úniku a pátráním po pravdě o sobě samém.

Hodnocení z největšího nezávislého čtenářského portálu

Ve spolupráci s Databazeknih.cz

50%

(17 Hodnocení)

Online knihkupectví Palmknihy vám jako jediný e-shop přináší nezávislé čtenářské recenze a hodnocení oblíbeného portálu Databazeknih.cz 

Populární hodnocení

30.8.2014

2

Hruuuza, nedočetla jsem ji skoncila jsem u 150 strany přišlo mi že knižku psala nějaká psychicky nemocná osoba.... rozhodně mi nesedělo jak jen hazel ciframa kolik a za kolik toho vypil a snědl.... to opravdu kupujete jeho knížky jen proto aby peníze takhle rozházel.... nemám nic proti lahvince na oslavu nebo dobré večeři ale proč se tím chlubit? Knížka mi nedala vůbec ale vůbec nic, o michelinských...
Hruuuza, nedočetla jsem ji skoncila jsem u 150 strany přišlo mi že knižku psala nějaká psychicky nemocná osoba.... rozhodně mi nesedělo jak jen hazel ciframa kolik a...
Hruuuza, nedočetla jsem ji skoncila jsem u 150 strany přišlo mi že knižku psala nějaká psychicky nemocná osoba.... rozhodně mi nesedělo jak jen hazel ciframa kolik a za kolik toho vypil a snědl.... to opravdu kupujete jeho knížky jen proto aby peníze takhle rozházel.... nemám nic proti lahvince na oslavu nebo dobré večeři ale proč se tím chlubit? Knížka mi nedala vůbec ale vůbec nic, o michelinských restauracích si můžu přečíst jinde a daleko v lepší kvalitě a hlavně asi se nepůjdu najíst do restaurace kde dám nějkolik desítek tisíc za jediný chod.... čekala jsem uplně ale úplně něco jiného :-(
Číst více Číst více
2.11.2016
Prožraná zpověď A já si našel idol. Tak takhle já bych si chtěl žít. Žít jako pan Kallentoft. To jest být úspěšným spisovatelem detektivek a užívat si gastronomii, jelikož i mě hrozně baví vaření a ochutnávání jídel. O mně však tato recenze být nemá a tak se vraťme ke knize. Začnu varováním, že ji nečtěte rozhodně při držení diety a večer, jelikož vás donutí zajít do ledničky pro něco málo na zub....
Prožraná zpověď A já si našel idol. Tak takhle já bych si chtěl žít. Žít jako pan Kallentoft. To jest být úspěšným spisovatelem detektivek a užívat si gastronomii...
Prožraná zpověď A já si našel idol. Tak takhle já bych si chtěl žít. Žít jako pan Kallentoft. To jest být úspěšným spisovatelem detektivek a užívat si gastronomii, jelikož i mě hrozně baví vaření a ochutnávání jídel. O mně však tato recenze být nemá a tak se vraťme ke knize. Začnu varováním, že ji nečtěte rozhodně při držení diety a večer, jelikož vás donutí zajít do ledničky pro něco málo na zub. Samozřejmě to něčím malým na zub skoro nikdy nekončí. Pokračovat pak budu tím, že knihu jinak naprosto všem doporučím. Pro autora není jídlo jen jídlo, jen nutnost k přežití. Pro něj je to život, životní styl a něco čemu je naprosto oddaný. Rozlučme se tak s pocitem, že třeba nějaký nakládaný hermelín je vrchol gastronomie, zaplačme si tiše nad tím, že mnoho rodin není schopné finančně utáhnout teplé večeře, tudíž jejich gastronomický vrchol je pečivo s něčím k oné večeři a začtěme se a žasněme. Tahle gastronomie je úplně jiná a prvotřídní. Setkáváme se tu tak s pokrmy jako kaviár (jen ten nejlepší), žraločí ploutve, filet mignon, kachnička (ale ne jen ta naše klasická pečená), ryba Fugu, plátky zlata a mohl bych pokračovat. Samozřejmostí jsou pak i ta nejvybranější vína. Jídlo se musí někde připravovat a tak přijměte pozvání do těch nejlepších světových restaurací. Podíváme se tak skrz ně například do New Yorku, Sydney, Bangkoku, Macaa, ale i do vybraných nejlepších španělských restaurací či restaurací ve Švédsku. Z celého světa tak vlastně chybí jen pokrmy a restaurace z Afriky. Což mně přijde škoda, jelikož by se i tady určitě něco našlo. Kallentoft jinak opět skvěle vykresluje veškeré prostředí a dokonce v příběhu najdete i jeho typické promlouvání mrtvé duše tolik typické pro jeho detektivky. Hodně se mně líbilo, že autor dokázal nahlížet na jídlo i z humorného hlediska (třeba jeho vzpomínka na vanilkovou zmrzlinu navždy spojená s prděním jeho spolužáka ve škole). Kniha však není jen o jídle, ale je to i jakýsi milostný román a vyprávěním o přežití. I tuto složku zvládl sepsat Kallentoft bravurně. Hlavně mě dostala kapitola, ve které zjišťujeme, že jeho matku v dětství osahával její strýc. Dostávání se z o otravy krve, či podezření na synovo krvácení do mozku byly další silné motivy v této knize, díky nimž je tak skvělá. Čtení tohoto díla vám jinak moc času nezabere (264 stran). Pan autor touto knihou pro mě dokázal, že není jen autorem skvělých detektivek, ale je to prostě obecně skvělý autor, který umí vyprávět. Stejně tak jak z dobrého jídla budete mít plné břicho, tak po přečtení knihy budete mít plně nový a krásný čtenářský zážitek, jenž já hodnotím 100 %. Poznámka na závěr: Když už se jedná o knihu hodně spjatou s jídlem a gastronomií, tak mi dovolte sepsat pár mnou osvědčených dobrot. Všechny jsem jinak někdy sám vařil a ano možná vám jejich příprava přijde drahá či časově náročná, ale proč si někdy neudělat takhle radost. Ten pocit potom je opravdu báječný. 1) Koláčky s balkánským sýrem a jahodami 2) Dýňovo-krupicová kaše 3) Chlebová pánev po Španělsku 4) Salát z červeného zelí s vinnou zálivkou 5) Kuřecí s mátovou omáčkou 6) Vejce plněná tuňákovým krémem 7) Pečené kuře s rozinkovou omáčkou 8) Semla 9) Koláč s kandovaným citrónem 10) Pomazánka z bílých fazolí a sušených rajčat 11) Rybí frikasé s hráškem 12) Dánský pekáček 13) Finská švestková polévka 14) Africké kari 15) Quiche s krémem z pečených paprik a s kozím sýrem 16) Korsické hovězí s francouzskou kaší a nebo cuketovými bramboráčky 17) Plněné zelné závitky 18) Red Velvet řezy s červeným ovocem 19) Grilovaný losos s limetkovým máslem 20) Krabí koláčky 21) Pomerančovo-čokoládové koláčky 22) Bílá fazolová polévka 23) Hovězí s houbami a zeleninou na pivě 24) Třešňovo-jablečný pudink 25) Italské masové koule s kukuřičnou kaší 26) Květák s citrónem a česnekem 27) Mangové lassí 28) Ananasové čatní 29) Zapečená jablka s tvarůžky 30) Mandarinková kuřecí polévka s pistáciemi a mátou 31) Kuřecí s houbami v jogurtovo-hořčičné omáčce 32) Banánové lívance s dýňovou marmeládou 33) Sýrové taštičky z Balkánu
Číst více Číst více

Více od autora:

Mons Kallentoft

Verze vašeho prohlížeče je zastaralá!

a může vykazovat chyby v průběhu nákupu či v samotném zobrazení.
Pro nerušený nákup aktualizujte váš prohlížeč na nejnovější verzi nebo zvolte jiný prohlížeč.

Otevřít v Microsoft Edge Přesto pokračovat