Objednávka

Nakup čtení za 500 Kč a vyhraj novou čtečku! Více informací zde.

Život bez pšenice

75 % (141)

Kniha - brožovaná

Skladem > 5 ks

Možnosti doručení a platby

232 Kč

Běžná cena 298 Kč

Ušetříte 66 Kč

Ve své knize Život bez pšenice autor William R. Davis odhaluje pravdu o moderní pšenici a rozebírá její historickou roli v lidském jídelníčku. Už to není ta vydatná základní potravina, kterou naši předci pěstovali pro svůj chléb vezdejší; dnešní pšenice byla geneticky změněna tak, aby výrobcům potravin přinesla největší výnosy za cenu nejnižších nákladů. Dosud neškodná obilnina se tak proměnila v nutričně ochuzenou,...
Ve své knize Život bez pšenice autor William R. Davis odhaluje pravdu o moderní pšenici a rozebírá její historickou roli v lidském jídelníčku. Už to není ta vydatná základní potravina, kterou naši předci pěstovali pro svůj chléb vezdejší;...

Život bez pšenice

brožovaná

232 Kč

Další formáty a vydání (1)

E-kniha - epub, mobi

Jota, čeština, 2013

Ihned ke stažení

199 Kč

Podrobnosti

O knize

Ve své knize Život bez pšenice autor William R. Davis odhaluje pravdu o moderní pšenici a rozebírá její historickou roli v lidském jídelníčku. Už to není ta vydatná základní potravina, kterou naši předci pěstovali pro svůj chléb vezdejší; dnešní pšenice byla geneticky změněna tak, aby výrobcům potravin přinesla největší výnosy za cenu nejnižších nákladů. Dosud neškodná obilnina se tak proměnila v nutričně ochuzenou, ale jinak všudypřítomnou ingredienci, která zvedá krevní cukr ještě drastičtěji než běžný stolní cukr a vyvolává závislost, kdy se jako na tobogánu střídají cykly hladu, přejídání a únavy. Doktor Davis si posvítil na tloustnutí a...
Ve své knize Život bez pšenice autor William R. Davis odhaluje pravdu o moderní pšenici a rozebírá její historickou roli v lidském jídelníčku. Už to není ta vydatná základní potravina, kterou naši předci pěstovali pro svůj chléb vezdejší; dnešní pšenice byla geneticky změněna tak, aby výrobcům potravin přinesla největší výnosy za cenu...
Ve své knize Život bez pšenice autor William R. Davis odhaluje pravdu o moderní pšenici a rozebírá její historickou roli v lidském jídelníčku. Už to není ta vydatná základní potravina, kterou naši předci pěstovali pro svůj chléb vezdejší; dnešní pšenice byla geneticky změněna tak, aby výrobcům potravin přinesla největší výnosy za cenu nejnižších nákladů. Dosud neškodná obilnina se tak proměnila v nutričně ochuzenou, ale jinak všudypřítomnou ingredienci, která zvedá krevní cukr ještě drastičtěji než běžný stolní cukr a vyvolává závislost, kdy se jako na tobogánu střídají cykly hladu, přejídání a únavy. Doktor Davis si posvítil na tloustnutí a hromadění tuku ve všech tělesných partiích a také na celou řadu nepříznivých zdravotních účinků: od cukrovky přes srdeční choroby až po imunologické a neurologické poruchy, jako je celiakie, revmatická artritida a demence. A konečně předkládá přesvědčivé argumenty pro úplné odstranění pšeničných výrobků z našeho jídelníčku, spolu s doporučeními, jak si tento přechod usnadnit a nesklouznout zase zpátky k dřívějším návykům. Kniha Život bez pšenice, postavená na dlouholetém klinickém výzkumu a studiích jednotlivých mužů a žen, kteří se rozloučili s pšenicí a úplně tím změnili svůj život, nabízí velmi poučný pohled na důvěrně známou potravinu a poskytuje návod, jak se uzdravit a nadobro se zbavit přebytečných kil. Od zavedení stravovacích směrnic v 70. letech, které vyzývaly k omezení příjmu tuků, jsme byli svědky podivného jevu: Američané neustále tloustli, postonávali a měli ještě větší sklony k cukrovce než dřív. Kardiolog William Davis se to rozhodl risknout a naordinoval více než dvěma tisícům svých pacientů režim bez pšenice. Když pak viděl, jaké to mělo mimořádné výsledky, dospěl ke znepokojivému závěru: Není to tuk, není to cukr, ani náš pohodlný životní styl, co je příčinou epidemie obezity v celé Americe – je to pšenice.

Hodnocení

75%

(141)

Hodnotilo 141 čtenářů
Ve spolupráci s
Ve spolupráci s Databazeknih.cz

Online knihkupectví Palmknihy vám jako jediný e-shop zobrazují nezávislé čtenářské recenze a hodnocení oblíbeného portálu Databazeknih.cz 

Recenze

Čtenářská recenze

20

11.8.2017
Zajímavá kniha,hodně poučná,po přečtení asi omezím více pečivo a potraviny s mouky.

Čtenářská recenze

10

8.1.2015
Takových knih už bylo, je a bude. V jedné studii se píše o tom jak je to nezdravé a v druhé studii o tom jak je to zdravé. Ať si každý vybere sám. Souhlasím s autorem, že nejen pšenice je modifikovaná, lepek škodí atd., ale jak komu. Já snad můžu jíst vše od lepku přes tlačenky, grilované, uzené, smažené, mléko s kaseinem nepřevařené z automatu a nic to se mnou nedělá, přesto se snažím jíst zdravě díky...
Takových knih už bylo, je a bude. V jedné studii se píše o tom jak je to nezdravé a v druhé studii o tom jak je to zdravé. Ať si každý vybere sám. Souhlasím s...
Takových knih už bylo, je a bude. V jedné studii se píše o tom jak je to nezdravé a v druhé studii o tom jak je to zdravé. Ať si každý vybere sám. Souhlasím s autorem, že nejen pšenice je modifikovaná, lepek škodí atd., ale jak komu. Já snad můžu jíst vše od lepku přes tlačenky, grilované, uzené, smažené, mléko s kaseinem nepřevařené z automatu a nic to se mnou nedělá, přesto se snažím jíst zdravě díky tomuto novému trendu. Teď zrovna ujíždím na zelených potravinách. také jím hodně pšeničních jídel a netloustnu po nich a když pšenici třeba měsíc vynechám nemám žádný absťák, když se k ní zase vrátím nepociťuji žádné zhoršení jak to autor popisuje. Kniha je určena opět pro přežrané američany a celiaky, já takové stavy neznám. Dám si zrovna na co mám chuť, tělo si řekne samo. Každý člověk je jinak nastavený, někdo kouří do sta let a je zdravý jak řípa a někdo umře na rakovinu z kouření v padesáti. Tak je to i s jídlem a se vším. Já zas věřím, že kdybych pil jen ovocné a zeleninové šťávy, jak popisuje Walker v jiné knize, bez přijmů tuků a jiných nezdravých jídel by ze mně byl anorektik. A Walker se díky tomu dožil vysokého věku přes 100let. Nějaká celebrita, nemohu si vzpomenout která, si z toho vzala příklad a bylo vidět jak ztrácí. Autor zpochybňuje skvělou knihu Činská studie, zakazuje spousty zdravých jídel apod. Jsem sice laik, ale nějak se mi to nezdá, jednou je to tak a po druhé onak. Jezte hodně ryb, jsou velmi zdravé, obsahují omega 3 mastné kyseliny - nejezte moc ryb, obsahují rtuť, nejvíce ho má tuňák, jezte sýry - přílišná konzumace sýrů škodí, je tam hodně siřičitanů, banány jsou velice zdravé, nahradí plně jídlo- nejezte banány, je tam moc cukrů, pijte vodu -nepijte vodu, pouze destilovanou atd. přestanu podobné knihy číst a mám klid. Každá tvrdí něco jiného a je na čtenářovi laikovi aby si z toho něco vybral. Já si vybral, že budu jíst cokoli, na co zrovna dostanu chuť. Čekám kdy vyjde kniha „ Nedejchejte vzduch, choďte a spěte v plynových maskách " neboť tolik škodlivin co je ve vzduchu nejen z výfuků aut by jednoho už dávno zabilo. Ne, že bych s autorem v lecčems nesouhlasil, ale nic se nemá přehánět, kniha je to vcelku zajímavá a někomu určitě pomůže, ale já si jdu dát pšeničné pivo.
Číst více Číst více

Čtenářská recenze

7

22.10.2014
Tři čtvrtiny knihy se mi líbily na 4-5 hvězdiček, ale poslední část mě dost zklamala. Ne ani tak stylem psaní, který byl celou knihu velice čtivý a přesvědčivý, jako spíš autorovým tvrzením, že by měl člověk vyřadit nejen pečivo, ale všechny uhlohydráty. Kniha se tím pádem měla jmenovat spíš Život s Paleo dietou. Celkem autorovi věřím, že je pšenice modifikovaná, ale která potravina není? I ořechy,...
Tři čtvrtiny knihy se mi líbily na 4-5 hvězdiček, ale poslední část mě dost zklamala. Ne ani tak stylem psaní, který byl celou knihu velice čtivý a přesvědčivý, jako...
Tři čtvrtiny knihy se mi líbily na 4-5 hvězdiček, ale poslední část mě dost zklamala. Ne ani tak stylem psaní, který byl celou knihu velice čtivý a přesvědčivý, jako spíš autorovým tvrzením, že by měl člověk vyřadit nejen pečivo, ale všechny uhlohydráty. Kniha se tím pádem měla jmenovat spíš Život s Paleo dietou. Celkem autorovi věřím, že je pšenice modifikovaná, ale která potravina není? I ořechy, které doporučuje jíst ve velkém, musí být nějak skladovány a ošetřeny proti plísni, aby byla zajištěna jejich trvanlivost. Samozřejmě čím více procesy základní potravina projde, než se dostane ke konečnému spotřebiteli, tím hůře. Nejsem ale zastáncem života bez sacharidů, jelikož si myslím že je tělo potřebuje stejně jako bílkoviny a tuky. V rozumném množství samozřejmě, ale v tom by se mělo konzumovat i všechno ostatní. Jinak ale velice dobrá kniha plná nových myšlenek a postřehů. Občas autor používá odborné termíny, které nejsou jednoduše pochopitelné, nezahlcují však knihu přespříliš. Občasné příběhy jeho pacientů jsou příjemným oživením.
Číst více Číst více

Verze vašeho prohlížeče je zastaralá!

a může vykazovat chyby v průběhu nákupu či v samotném zobrazení.
Pro nerušený nákup aktualizujte váš prohlížeč na nejnovější verzi nebo zvolte jiný prohlížeč.

Otevřít v Microsoft Edge Přesto pokračovat