Je vidět, že kniha je psána z pohledu amatéra, rádobyznalce. Bohužel je v ní hodně nepřesností a nakonec i řada věcí není vysvětlena. Nejvíce mne rozčiluje kapitola o cukru, ve které jako přírodní náhražky bílého cukru jsou uvedeny vesměs takové, které nejsou o nic zdravější. Jaký je přínos medu jako sladidla (fruktóza, glukóza, voda), jaký je přínos agávového sirupu (80 % fruktózy), fruktózy atd. bez...
Je vidět, že kniha je psána z pohledu amatéra, rádobyznalce. Bohužel je v ní hodně nepřesností a nakonec i řada věcí není vysvětlena. Nejvíce mne rozčiluje kapitola...
Je vidět, že kniha je psána z pohledu amatéra, rádobyznalce. Bohužel je v ní hodně nepřesností a nakonec i řada věcí není vysvětlena. Nejvíce mne rozčiluje kapitola o cukru, ve které jako přírodní náhražky bílého cukru jsou uvedeny vesměs takové, které nejsou o nic zdravější. Jaký je přínos medu jako sladidla (fruktóza, glukóza, voda), jaký je přínos agávového sirupu (80 % fruktózy), fruktózy atd. bez vysvětlení, co je dobré, co ne, tedy většina toho není o nic lepší než řepný cukr. Stejně tak je nezvládnutá kapitola o tucích. V podstatě se z ní čtenář nic pořádného nedozví. Co, proč, proč jiné ne. Ale tyto věci jsou základ. Pro někoho, kdo o zdravější výživu nezavadil, může být knížka dobrá, ale je v ní dost nepřesností nebo nevysvětlených tvrzení. Ve výživě platí, že čím méně zpracovaná potravina, tím lépe. A pokud je tomu tak, pak není potřeba přidávat skoro žádné "vylepšující látky". Určitě bych do ní peníze neinvestoval, jsou mnohem lepší knižky (Frej, Slimáková, Bukovský apod., záleží na přístupu).
Musel jsem se pousmát, když překladatelka na min. dvou místech do závorky uvedla cosi ve smyslu "autorka nejspíš měla na mysli..." Tak to překládal člověk, nebo Google? Když nevím, tak se zeptám. To snad autorka knihy už nežije?
Číst více
Číst více