Objednávka

Získejte slevu na nákup až 500 Kč. 

Vegan v kondici

Recenze(82)

85 %

(82 Recenzí)

Jazyk

čeština

BRENDAN BRAZIER je kanadský sportovec, pionýr veganského stravování. Jeho publikace se stala kultovní knihou světového vegetariánského a veganského hnutí. V patnácti letech se rozhodl stát se vrcholovým sportovcem. Celý život zkoumal, jaká strava pro něho bude nejlepší, aby podpořila výkon a...
BRENDAN BRAZIER je kanadský sportovec, pionýr veganského stravování. Jeho publikace se stala kultovní knihou světového vegetariánského a veganského hnutí. V patnácti letech se rozhodl stát se vrcholovým sportovcem. Celý život zkoumal, jaká strava pro něho bude nejlepší, aby podpořila výkon a nezatěžovala organismus....
BRENDAN BRAZIER je kanadský sportovec, pionýr veganského stravování. Jeho publikace se stala kultovní knihou světového vegetariánského a veganského hnutí. V patnácti letech se rozhodl stát se vrcholovým sportovcem. Celý život zkoumal, jaká strava pro něho bude nejlepší, aby podpořila výkon a nezatěžovala organismus. Výsledkem je legendární dieta Thrive, která pomohla celé řadě sportovců k zisku olympijských medailí. Tato dieta se nezaměřuje pouze na profesionální sportovce, nýbrž i na ty z nás, kteří požadují optimální zdraví a výkonnost a chtějí předcházet nemocem. Bernard Brazier revolučním způsobem změnil veganské stravování a přitom dbal na vyváženost, dostupnost a neideologičnost.

Tištěná kniha - vázaná s laminovaným potahem

rok vydání 2014

335 Kč

Běžná cena 399 Kč

Ušetříte 64 Kč

Vyprodáno

Podrobnosti

Hodnocení z největšího nezávislého čtenářského portálu

Ve spolupráci s Databazeknih.cz

85%

(82 Hodnocení)

Online knihkupectví Palmknihy vám jako jediný e-shop přináší nezávislé čtenářské recenze a hodnocení oblíbeného portálu Databazeknih.cz 

Populární hodnocení

13.8.2020

3

Velice čtivá kniha, doporučuji i pro ne-vegany.... jednoduše popsané i "složitosti" probíhající v těle...super, jednoduché recepty z dostupných potravin...přehledně napsaná kniha se spousty výborných informací.
Velice čtivá kniha, doporučuji i pro ne-vegany.... jednoduše popsané i "složitosti" probíhající v těle...super, jednoduché recepty z dostupných potravin...přehledně...
Velice čtivá kniha, doporučuji i pro ne-vegany.... jednoduše popsané i "složitosti" probíhající v těle...super, jednoduché recepty z dostupných potravin...přehledně napsaná kniha se spousty výborných informací.
Číst více
17.1.2016

3

Zpracování knihy je velice povedené. Kniha se pyšní komentáři: „Nejslavnější kniha o zdravé stravě a sportu." „Vegan v kondici je povinná četba," řekl autor bestselleru Čínská studie. „Tato kniha vám dost možná změní život víc než kterákoli jiná," napsal zase Erik Marcus, zakladatel serveru vegan.com. I když sám nemám k vegetariánství dvakrát kladný přístup, mám rád prostě maso, kniha mě i tak zaujala....
Zpracování knihy je velice povedené. Kniha se pyšní komentáři: „Nejslavnější kniha o zdravé stravě a sportu." „Vegan v kondici je povinná četba," řekl autor...
Zpracování knihy je velice povedené. Kniha se pyšní komentáři: „Nejslavnější kniha o zdravé stravě a sportu." „Vegan v kondici je povinná četba," řekl autor bestselleru Čínská studie. „Tato kniha vám dost možná změní život víc než kterákoli jiná," napsal zase Erik Marcus, zakladatel serveru vegan.com. I když sám nemám k vegetariánství dvakrát kladný přístup, mám rád prostě maso, kniha mě i tak zaujala. Na druhou stranu jsem se i v tak aktuální publikaci jako je Vegan v kondici setkal s informací, která je naprosto mylná a ve výživářských kruzích jde o dost ožehavé téma. Jedná se o tolik diskutovaný vitamin B12, kdy autor tvrdí: "...tento vitamin se v rostlinné říši vyskytuje jen málo - lahůdkové droždí představuje pro osoby stravující se pouze vegansky jeho spolehlivý zdroj." Výzkumy již několikrát potvrdily, že vitamin B12 sice může být v určitých potravinách neživočišného původu obsažen (miso, tempeh, mořské řasy), ale zde se vyskytuje pouze v jeho neaktivní formě, které naše tělo nedokáže využít. Tato informace knihu poněkud deklasuje a vrhá do špatného světla. Brazier např. doporučuje nezdravý kokosový tuk. Nicméně i běžní čtenáři najdou v knize obrovské množství inspirace. Pro ty budou určitě zajímavé třeba podrobné informace o mechanismu ukládání tuků a o tom, jak docílit optimální váhy, popřípadě mnoho zdravotních vychytávek. Brendan Brazier je i velkým příznivcem superfood, které jsou sice dražší, ale tahle investice se na zdraví bohatě vrátí. V knize se tak dočteme kromě popisu běžných potravin podrobné informace i o superpotravinách jako je macca, quinoa, acai a další. V podstatě celá druhá polovina knihy je pak naplněná podrobnými jídelníčky, mraky receptů a tak se k ní dá přistupovat i jako k plnohodnotné veganské kuchařce, která plní ty nejvyšší nároky profesionálních sportovců, i běžných lidí. Ale srovnejte vegansví vs paleostrava , každé je naprosto odlišné, záleží na kterou stranu se přikloníte. Člověk je už několik tisíciletí všežravec, mě připadá veganská, vitarianská a raw strava naprosto nemožná i když nic proti ní nenamítám a občas si ji také dám, ale všeho s mírou, ne zůstávat jen na jedné stravě, dietě, ale jíst prostě vše o co si tělo momentálně řekne. A i ten alkohol v rozumné míře je vlastně prospěšný. Můj přítel Ládinek agerektik, díky němuž jsem se začal zajímat o zdravou stravu tu chce být do 150 a už teď mu odchází mozek z té pouze veganské, vitariánské a raw stravy. Také není tak vytrvalostní jako masožravec, takže od každého trochu a ne se držet striktně něčeho co si zrovna přečtu.Tím ale neodsuzuji veganství apod., někomu to vyhovuje a někomu prostě ne. Můj názor je tak půl na půl. Vrcholový sportovec nejsem a veganem se stát také nechci, tak proč to čtu? Nějaké zajímavé poznatky si z toho přece jen vezmu. Takové knihy jsou pouze cílené na určitý typ lidí, co chtějí zhubnout, jsou alergičtí na lepek nebo mléko apod. Ládinek trpí narcismem, agerexií a mnoha dalšími negativy, pravidelně cvičí 5 Tibeťanů, kdejaké blbině věří a jak pozoruji už delší dobu, tak to moc nepomáhá a i kdyby, k čemu mu bude zdraví, když mu měkne mozek. Zkoušel jsem po zblbnutí se řídit jeho radami, čínskou studií, Walkerem apod. a nejen že to na mě vůbec nefunguje, vždy jsem musel energii doplnit masem a tuky, ale také to lezlo hodně do peněz. Autor v knize přesně vystihl spousty takových Ládínků, nemohl jsem ani věřit, jak výstižně ho popsal. Konečně jsem našel jinou 100% metodu, díky níž můžu jíst vše a neustále jsem plný energie, čemuž zase on nevěří a řídí se svou čínskou studií a podobnými nesmysly. Co funguje 5 tis let na Asiaty nefunguje na Evropany, za ta léta máme jiný metabolismus, stravovací návyky atd. Já jím bůček, maso, vepřo knedlo zelo, svíčkovou a jiná nezdravá jídla prostřídaná veganskou a vitarianskou stravou a cítím se naprosto skvěle. Tak tenhle článek mě připomíná mého známého Ládinka o kterém se výše zmiňuji, že nejí maso a měkne mu mozek, viz z diskuse: Takhle to dopadá, když někdo nežere maso. Mozek pak nemá dostatek aminokyselin a blbne. http://cestovani.idnes.cz/pavel-hajnik-novozelandsky-sen-cesky-forrest-gump-fwb-/kolem-sveta.aspx?c=A161122_141612_kolem-sveta_hig
Číst více Číst více

Verze vašeho prohlížeče je zastaralá!

a může vykazovat chyby v průběhu nákupu či v samotném zobrazení.
Pro nerušený nákup aktualizujte váš prohlížeč na nejnovější verzi nebo zvolte jiný prohlížeč.

Otevřít v Microsoft Edge Přesto pokračovat