Podrobnosti
-
Nakladatel
Kategorie
-
Překladatel
-
Výška
- 243.00 mm
-
Šířka
- 194.00 mm
-
Hloubka
- 16.00 mm
-
Hmotnost
- 0.59 kg
-
Jazyk
- čeština
-
Počet stránek
- 192
-
Typ vazby
- brožovaná
-
Ean
- 9788073703837
-
ISBN
- 9788073703837
O knize
V této kuchařce vám ukážeme, jak si můžete doma vyrobit rostlinná mléka, smetanu, máslo, sýr anebo jogurty. Najdete v ní chutné bezmléčné recepty na jídla, o kterých jste si mysleli, že bez mléka ani nejdou připravit a že se jich tedy budete muset vzdát, např. na makaróny se sýrem nebo pizzu či mléčné koktejly. Dozvíte...
V této kuchařce vám ukážeme, jak si můžete doma vyrobit rostlinná mléka, smetanu, máslo, sýr anebo jogurty. Najdete v ní chutné bezmléčné recepty na jídla, o kterých jste si mysleli, že bez mléka ani nejdou připravit a že se jich tedy budete muset vzdát, např. na makaróny se sýrem nebo pizzu či mléčné koktejly. Dozvíte se, v čem může být...
V této kuchařce vám ukážeme, jak si můžete doma vyrobit rostlinná mléka, smetanu, máslo, sýr anebo jogurty. Najdete v ní chutné bezmléčné recepty na jídla, o kterých jste si mysleli, že bez mléka ani nejdou připravit a že se jich tedy budete muset vzdát, např. na makaróny se sýrem nebo pizzu či mléčné koktejly. Dozvíte se, v čem může být skryté mléko a mléčné složky a jak je vyloučit z každodenní stravy. Máte dostatek vápníku? Mléko a mléčné výrobky nejsou pro výživu zásadní, proč je tedy nenahradit jinými potravinami, které rovněž mají vysoký obsah vápníku? A co sója: jíst, či nejíst? A kokos nebo konopí? Zjistěte víc o těchto populárních mléčných náhražkách. Dle odhadů totiž trpí v určité míře intolerancí laktózy přibližně 15 až 20 % populace České republiky. Nedávný výzkum navíc našel spojení mezi mléčným proteinem a rozvojem nemocí, jako je rakovina a autoimunitní onemocnění. Dnes už máme důkazy, že jak stárneme, naše tělo přestává vytvářet enzymy potřebné k trávení mléka. Konzumace stravy bohaté na mléčné výrobky tak může s postupujícím věkem přispět k rozvoji syndromu dráždivého tračníku, alergií a dalších autoimunitních chorob a k potížím s trávením. Kuchařka Vaříme bez mléka vám nabízí 100 lahodných receptů, které používají v současnosti oblíbené rostlinné alternativy klasického mléka, a to včetně mandlového, rýžového, konopného, sójového a kokosového mléka.