Objednávka

Umění francouzské kuchyně
Tištěná kniha

90 % (45 Hodnocení)

Umění francouzské kuchyně

Tištěná kniha - vázaná s laminovaným potahem a přebalem

rok vydání 2014

492 Kč

Běžná cena 648 Kč

Ušetříte 156 Kč

Skladem 4 ks

Podrobnosti

O knize

Umění francouzské kuchyně je úctyhodně objemná, mimořádně podrobně, ale zároveň přehledně zpracovaná příručka nabízející celkem pět set dvacet čtyři receptů, které osobně prověřila sama Childová a s ní několik generací amatérských i profesionálních kuchařek a kuchařů z celého světa – ale zdaleka nejen to. Najdete v ní...
Umění francouzské kuchyně je úctyhodně objemná, mimořádně podrobně, ale zároveň přehledně zpracovaná příručka nabízející celkem pět set dvacet čtyři receptů, které osobně prověřila sama Childová a s ní několik generací amatérských i profesionálních kuchařek a kuchařů z celého světa – ale zdaleka nejen to. Najdete v ní detailní rady, jak...
Umění francouzské kuchyně je úctyhodně objemná, mimořádně podrobně, ale zároveň přehledně zpracovaná příručka nabízející celkem pět set dvacet čtyři receptů, které osobně prověřila sama Childová a s ní několik generací amatérských i profesionálních kuchařek a kuchařů z celého světa – ale zdaleka nejen to. Najdete v ní detailní rady, jak správně používat jednotlivé suroviny a ingredience, jak vybírat a připravovat zeleninu, ovoce, ryby i červené maso, jak jídlo sladit s přílohami a nápoji. Childová ukazuje, jak francouzští mistři kuchařského umění krájí a porcují, jaké používají nádobí, jak doslova kouzlí s vínem. Samotné recepty jsou rozdělené do deseti kapitol, na jejichž počátku vždy najdete stručný úvod do „tématu“. Naučíte se vařit francouzské polévky, předkrmy, hlavní jídla i dezerty. Dozvíte se spoustu zajímavého o francouzských omáčkách, které jsou podle mnohých skutečnou korunou každého dobrého jídla, o jednotlivých druzích masa, drůbeže, ryb a zeleniny. Všechny recepty jsou stručné a srozumitelné, neboť Childová vždy myslela především na amatéry, a samozřejmě nechybí ani přesné údaje o jednotlivých ingrediencích. Umění francouzské kuchyně už více než čtyři desetiletí slouží jako bohatý zdroj poučení a inspirace gurmánům celého světa a jistě nabídne spoustu skvělých zážitků i vám. Pokud máte rádi dobré jídlo a alespoň občas si něco uvaříte, určitě vás už napadlo, jaké by to bylo, kdybyste si připravili nějakou skutečnou francouzskou specialitu podle zaručeně pravého francouzského receptu. Možná jste se o to i pokoušeli a po prvních úspěších dostali chuť na další dobroty. V tom případě jistě s nadšením uvítáte kuchařku Umění francouzské kuchyně od jedné z největších znalkyň francouzských receptů, americké spisovatelky a známé televizní osobnosti Julie Childové, jejíž život inspiroval tvůrce filmu Julie a Julia, v němž si hlavní roli zahrála jedinečná Meryl Streepová.

Hodnocení z největšího nezávislého čtenářského portálu

Ve spolupráci s Databazeknih.cz

90%

(45 Hodnocení)

Online knihkupectví Palmknihy vám jako jediný e-shop přináší nezávislé čtenářské recenze a hodnocení oblíbeného portálu Databazeknih.cz 

Populární hodnocení

21.4.2024

1

Nešlo to jinak, po drobném zápolení se sebou samotnou, neboť kupování knih jsem velmi omezila, jsem si pořídila francouzskou kuchařku! A do neuspořádané sbírky knih receptů, kterých mám možná i víc než třicet, a bezpočtu sešitových vydání a kuchařských časopisů... přibyla nová, rozkošně baculatá - téměř 900 stran! - přítelkyně :-). V popisu knihy je uvedeno stran 720, ale to, co držím v ruce jich má...
Nešlo to jinak, po drobném zápolení se sebou samotnou, neboť kupování knih jsem velmi omezila, jsem si pořídila francouzskou kuchařku! A do neuspořádané sbírky knih...
Nešlo to jinak, po drobném zápolení se sebou samotnou, neboť kupování knih jsem velmi omezila, jsem si pořídila francouzskou kuchařku! A do neuspořádané sbírky knih receptů, kterých mám možná i víc než třicet, a bezpočtu sešitových vydání a kuchařských časopisů... přibyla nová, rozkošně baculatá - téměř 900 stran! - přítelkyně :-). V popisu knihy je uvedeno stran 720, ale to, co držím v ruce jich má bezmála opravdu 900! Jak jsem se k této parádě vůbec dobádala? Jakou cestou? Přítelem z DK (díky, kámo!) mi byl vřele doporučen životopisný seriál Julia (2022-23) o autorce této oblíbené, proslavené a mnohokrát vydávané kuchařské knihy. Naštěstí, vydané i u nás! Seriál se mi moc líbil, hlavně díky skvělé hlavní představitelce, ale též četným dalším postavám - přestože jsem si téměř jistá, že si autoři popisovaný úsek Juliina života trochu upravili. Budiž! Samozřejmě nešlo vynechat ani film Julie & Julia (2009), ovšem ani seriál, ani film tady nemám v úmyslu popisovat. Díky tomu jsem se ale rozhodla, že musím... Musím ji mít! Co tedy říci ke kuchařské knize, ke které doufám brzy přicestuje i druhý díl. Je hodně objemná, bez dnes využívaných fotografií jídel, jsou to prostě strany plné textu... Plné receptů, které asi všechny nevyzkouším. Rozhodně vynechám humra a vůbec mořské plody, ale jinak zkusím, co to jen půjde. Už teď, když v ní jenom listuji a čtu, mám pocit... že začínám nasávat atmosféru... Mám pocit, že když ne úplně, tak aspoň zčásti odhaluji a věřím, že po čase odhalím to úžasné nádherné umění... Umění francouzské kuchyně! :-) Bohužel mi k naprosté radosti a spokojenosti schází její životopisná kniha Můj život ve Francii, ale doufám, že ji také časem získám. P. S. Na you tube jsou k vidění originální černobílé filmečky, které Julia natáčela pro TV. Většina je starších, něco málo novější... Má svérázný styl, podle mě si vůbec nehraje na nějakou celebritu. Jednoduše řečeno, učí americké hospodyňky vařit francouzské dobroty. Bon apetit! :-)
Číst více Číst více
20.5.2019

1

Naprosto perfektní kuchařka s detailním popisem francouzských pokrmů podle Julie Child a jejich spoluautorek. Moc se mi líbí i vyprávění o jídlech a náčiních v kuchyni, opravdu detailní. Jediné co bych vytkla je velmi tenký papír stránek, není to moc praktické. Je dobré si pustit i video, jak Julie dané jídlo vaří. Je to potěšení oka, jak se Julie pohybovala po kuchyni a precizními kroky došla k...
Naprosto perfektní kuchařka s detailním popisem francouzských pokrmů podle Julie Child a jejich spoluautorek. Moc se mi líbí i vyprávění o jídlech a náčiních v...
Naprosto perfektní kuchařka s detailním popisem francouzských pokrmů podle Julie Child a jejich spoluautorek. Moc se mi líbí i vyprávění o jídlech a náčiních v kuchyni, opravdu detailní. Jediné co bych vytkla je velmi tenký papír stránek, není to moc praktické. Je dobré si pustit i video, jak Julie dané jídlo vaří. Je to potěšení oka, jak se Julie pohybovala po kuchyni a precizními kroky došla k dokonalosti :-)
Číst více Číst více

Další knihy od autorů

Verze vašeho prohlížeče je zastaralá!

a může vykazovat chyby v průběhu nákupu či v samotném zobrazení.
Pro nerušený nákup aktualizujte váš prohlížeč na nejnovější verzi nebo zvolte jiný prohlížeč.

Otevřít v Microsoft Edge Přesto pokračovat