Objednávka

Využijte 20% slevu na vše, stačí v košíku zadat kód ZARI24

Ultrazpracovaní lidé

Ultrazpracovaní lidé
Tištěná kniha

87 % (11 Hodnocení)

Ultrazpracovaní lidé

87 % (11 Hodnocení)

Tištěná kniha - brožovaná

rok vydání 2024

436 Kč

Běžná cena 469 Kč

Ušetříte 33 Kč

Skladem > 5 ks

• Odesíláme 18.9.

Podrobnosti

O knize

Jste to, co jíte. Ale víte, co to skutečně je? V dnešním světě jsme totiž často zahlceni potravinami, které jsou více produktem potravinářského průmyslu než skutečným jídlem. Co nás ale nutí je konzumovat, ačkoliv mnohdy víme, že vznikají spíše v chemických laboratořích než v kuchyních našich babiček? Lékař, vědec a...
Jste to, co jíte. Ale víte, co to skutečně je? V dnešním světě jsme totiž často zahlceni potravinami, které jsou více produktem potravinářského průmyslu než skutečným jídlem. Co nás ale nutí je konzumovat, ačkoliv mnohdy víme, že vznikají spíše v chemických laboratořích než v kuchyních našich babiček? Lékař, vědec a popularizátor v...
Jste to, co jíte. Ale víte, co to skutečně je? V dnešním světě jsme totiž často zahlceni potravinami, které jsou více produktem potravinářského průmyslu než skutečným jídlem. Co nás ale nutí je konzumovat, ačkoliv mnohdy víme, že vznikají spíše v chemických laboratořích než v kuchyních našich babiček? Lékař, vědec a popularizátor v oblasti veřejného zdraví Chris Van Tulleken nám ve své knize odhaluje tajemství toho, proč po ultrazpracovaných potravinách všichni tolik toužíme, co přesně dělají s naším zdravím i psychikou a jak s touto závislostí úspěšně bojovat. Jeho čtivý průvodce nás do hloubky provede rozsáhlými výzkumy a osobními zkušenostmi ohledně rizik a enormních dopadů spojených s častou konzumací ultrazpracované stravy a naučí nás, jak zakomponovat do svého života zdravější stravovací návyky a obnovit rovnováhu, kterou naše tělo tolik potřebuje.

Hodnocení z největšího nezávislého čtenářského portálu

Ve spolupráci s Databazeknih.cz

87%

(11 Hodnocení)

Online knihkupectví Palmknihy vám jako jediný e-shop přináší nezávislé čtenářské recenze a hodnocení oblíbeného portálu Databazeknih.cz 

Populární hodnocení

26.8.2024

3

Velmi dobře napsaná kniha. Otevírá nám oči, jak moc se změnila a mění naše strava za posledních pár desítek let. A jaké to má následky. Je to vlastně na první pohled patrné, jen co vkročíme do supermarketu. Moře barevných krabic a vaniček plných ultrazpracovaného jídla. Zájmem velkých potravinářských korporací jsou peníze, nikoliv zdraví konzumentů. Tomu je všechno podřízeno. UPF jsou vytvořena...
Velmi dobře napsaná kniha. Otevírá nám oči, jak moc se změnila a mění naše strava za posledních pár desítek let. A jaké to má následky. Je to vlastně na první...
Velmi dobře napsaná kniha. Otevírá nám oči, jak moc se změnila a mění naše strava za posledních pár desítek let. A jaké to má následky. Je to vlastně na první pohled patrné, jen co vkročíme do supermarketu. Moře barevných krabic a vaniček plných ultrazpracovaného jídla. Zájmem velkých potravinářských korporací jsou peníze, nikoliv zdraví konzumentů. Tomu je všechno podřízeno. UPF jsou vytvořena tak, aby obcházela náš mozek a my jsme se stali nenasytnými Otesánky. A tytéž korporace si potom například starostlivě pořídí firmy na potravní doplňky, které ovšem mají hasit problémy, co jejich produkty samy vyvolávají. A ejhle, dvojitý výdělek! A Chris van Tulleken kromě jiného odpovídá i na častou otázku, která aditiva jsou ještě přijatelná: žádná. Zároveň autor nepůsobí jako fanatický aktivista s jedinou pravdou. Všechno je předložené klidně a bez nátlaku. Jezte si co chcete, já jen nastiňuji fakta, kam vaše cesta může vést a také často vede. Líbí se mi v knize citovaná slavná věta jiného odborníka M. Pollana, která veškerý výzkum kolem potravin geniálně jednoduše shrnuje: Jezte jídlo. Hlavně rostliny. Ne moc.
Číst více Číst více

Verze vašeho prohlížeče je zastaralá!

a může vykazovat chyby v průběhu nákupu či v samotném zobrazení.
Pro nerušený nákup aktualizujte váš prohlížeč na nejnovější verzi nebo zvolte jiný prohlížeč.

Otevřít v Microsoft Edge Přesto pokračovat