Objednávka

DOPRAVA ZDARMA, už jen do pondělí 30. ledna (platí pro objednávky od 290 Kč)

Sůl, tuk, ocet, žár

100 % (5)

Kniha - vázaná s laminovaným potahem

Skladem 5 ks

Možnosti doručení a platby

460 Kč

Běžná cena 598 Kč

Ušetříte 138 Kč

Tato netradiční kuchařka vydaná v angličtině prestižním nakladatelstvím Simon & Schuster zapůsobila jako hotové zjevení. Nejméně 20 významných deníků a časopisů včetně londýnských Times ji nominovalo na knihu roku, v žebříčku New York Times se umístila mezi bestsellery roku 2018 a získala cenu Jamese Bearda, udělovanou nejlepším kuchařským knihám. Záhy se také dočkala překladů do mnoha cizích jazyků. Její autorka...
Tato netradiční kuchařka vydaná v angličtině prestižním nakladatelstvím Simon & Schuster zapůsobila jako hotové zjevení. Nejméně 20 významných deníků a časopisů včetně londýnských Times ji nominovalo na knihu roku, v žebříčku New York Times...

Sůl, tuk, ocet, žár

vázaná s laminovaným potahem

460 Kč

Podrobnosti

O knize

Tato netradiční kuchařka vydaná v angličtině prestižním nakladatelstvím Simon & Schuster zapůsobila jako hotové zjevení. Nejméně 20 významných deníků a časopisů včetně londýnských Times ji nominovalo na knihu roku, v žebříčku New York Times se umístila mezi bestsellery roku 2018 a získala cenu Jamese Bearda, udělovanou nejlepším kuchařským knihám. Záhy se také dočkala překladů do mnoha cizích jazyků. Její autorka shrnula desetiletí své profesionální praxe do čtyř jednoduchých prvků, bez nichž se žádné jídlo neobejde. Sůl, která zvýrazňuje chuť, tuk, který je nositelem chuti a zároveň ovlivňuje konzistenci jídla, ocet a každá další kyselá...
Tato netradiční kuchařka vydaná v angličtině prestižním nakladatelstvím Simon & Schuster zapůsobila jako hotové zjevení. Nejméně 20 významných deníků a časopisů včetně londýnských Times ji nominovalo na knihu roku, v žebříčku New York Times se umístila mezi bestsellery roku 2018 a získala cenu Jamese Bearda, udělovanou nejlepším...
Tato netradiční kuchařka vydaná v angličtině prestižním nakladatelstvím Simon & Schuster zapůsobila jako hotové zjevení. Nejméně 20 významných deníků a časopisů včetně londýnských Times ji nominovalo na knihu roku, v žebříčku New York Times se umístila mezi bestsellery roku 2018 a získala cenu Jamese Bearda, udělovanou nejlepším kuchařským knihám. Záhy se také dočkala překladů do mnoha cizích jazyků. Její autorka shrnula desetiletí své profesionální praxe do čtyř jednoduchých prvků, bez nichž se žádné jídlo neobejde. Sůl, která zvýrazňuje chuť, tuk, který je nositelem chuti a zároveň ovlivňuje konzistenci jídla, ocet a každá další kyselá přísada chuť vyrovnává, a pak nastupuje žár, tedy tepelné zpracování. V knize samozřejmě nechybí recepty, ale nejde zde jen o suchopárný výčet ingrediencí a popis přípravy – všechno je podáno vtipně a se švihem. Podobně originální a výstižné jsou i ilustrace a množství grafů, které napoví i začínajícím kuchařům a kuchařkám, jak, proč a kdy co uvařit a s čím jednotlivá jídla kombinovat. Ačkoliv je dost prostoru věnováno různým úpravám masa, na své si přijdou i vegetariáni. Na samý závěr jsou uvedena vzorová menu pro různé příležitosti. Věříme, že se tato kniha stane vítaným obohacením nejen knihovniček, ale zejména kuchyní českých čtenářů a čtenářek.

Hodnocení

100%

(5)

Hodnotilo 5 čtenářů
Ve spolupráci s
Ve spolupráci s Databazeknih.cz

Online knihkupectví Palmknihy vám jako jediný e-shop přináší nezávislé čtenářské recenze a hodnocení oblíbeného portálu Databazeknih.cz 

Recenze

Čtenářská recenze

7.11.2021
Pro úplné začátečníky i zkušené kuchaře. Trocha vědy, někdy až příliš osobních příběhů... na konci je dostatek receptů. Milé ilustrace

Čtenářská recenze

10.7.2021
Ach, to byla nádhera. Sůl tuk ocet žár je pro každého kuchaře, který chce pokročit o kousek dál, než je přesné smíchání surovin podle receptu nebo improvizovat s nejistým výsledkem. Autorka návodně vysvětluje, jakou zásadní roli hraje zmíněná čtveřice při přípravě jakéhokoliv jídla. Správné množství nebo technika posunou jakkoliv obyčejný pokrm do nadprůměru. A tím to nekončí. Čtivý, vtipný a...
Ach, to byla nádhera. Sůl tuk ocet žár je pro každého kuchaře, který chce pokročit o kousek dál, než je přesné smíchání surovin podle receptu nebo improvizovat s...
Ach, to byla nádhera. Sůl tuk ocet žár je pro každého kuchaře, který chce pokročit o kousek dál, než je přesné smíchání surovin podle receptu nebo improvizovat s nejistým výsledkem. Autorka návodně vysvětluje, jakou zásadní roli hraje zmíněná čtveřice při přípravě jakéhokoliv jídla. Správné množství nebo technika posunou jakkoliv obyčejný pokrm do nadprůměru. A tím to nekončí. Čtivý, vtipný a nevtíravý osobní příběh doplňuje spousta vychytávek např. návod, jak pokrmu dodat chuť z nejrůznějších oblastí světa a navíc je zde řada receptů. U nich mě trošku mrzí pouze kreslené znázornění. Ale alespoň mám o důvod víc vyzkoušet je, prohlédnout a ovonět na vlastí pěst. Sůl tuk ocet žár je jednoznačně naprosto výjimečná kuchařka. Nabízí nadstandardně zpracované techniky, postupy i recepty. Vše pěkně naservírováno na pořádné porci lásky k jídlu. Není moc knih, jejichž pročítání mě přímo nutí vyrazit do kuchyně, takhle mezi ně ale rozhodně patří.
Číst více Číst více

Čtenářská recenze

22.4.2021
Kuchařka, která není ani tak o receptech, jako o základech vaření. Čte se velmi dobře, z knížky je zcela jasné, že autorka vaření miluje a po každé kapitole jsem měla chuť, hned vše vyzkoušet. Kromě toho je knížka krásná i po vizuální stránce, některé grafy už mi visí v kuchyni.
Kuchařka, která není ani tak o receptech, jako o základech vaření. Čte se velmi dobře, z knížky je zcela jasné, že autorka vaření miluje a po každé kapitole jsem...
Kuchařka, která není ani tak o receptech, jako o základech vaření. Čte se velmi dobře, z knížky je zcela jasné, že autorka vaření miluje a po každé kapitole jsem měla chuť, hned vše vyzkoušet. Kromě toho je knížka krásná i po vizuální stránce, některé grafy už mi visí v kuchyni.
Číst více

Čtenářská recenze

8.7.2021
Ach, to byla nádhera. Sůl tuk ocet žár je pro každého kuchaře, který chce pokročit o kousek dál, než je přesné smíchání surovin podle receptu nebo improvizovat s nejistým výsledkem. Autorka návodně vysvětluje, jakou zásadní roli hraje zmíněná čtveřice při přípravě jakéhokoliv jídla. Správné množství nebo technika posunou jakkoliv obyčejný pokrm do nadprůměru. A tím to nekončí. Čtivý, vtipný a...
Ach, to byla nádhera. Sůl tuk ocet žár je pro každého kuchaře, který chce pokročit o kousek dál, než je přesné smíchání surovin podle receptu nebo improvizovat s...
Ach, to byla nádhera. Sůl tuk ocet žár je pro každého kuchaře, který chce pokročit o kousek dál, než je přesné smíchání surovin podle receptu nebo improvizovat s nejistým výsledkem. Autorka návodně vysvětluje, jakou zásadní roli hraje zmíněná čtveřice při přípravě jakéhokoliv jídla. Správné množství nebo technika posunou jakkoliv obyčejný pokrm do nadprůměru. A tím to nekončí. Čtivý, vtipný a nevtíravý osobní příběh doplňuje spousta vychytávek např. návod, jak pokrmu dodat chuť z nejrůznějších oblastí světa a navíc je zde řada receptů. U nich mě trošku mrzí pouze kreslené znázornění. Ale alespoň mám o důvod víc vyzkoušet je, prohlédnout a ovonět na vlastí pěst. Sůl tuk ocet žár je jednoznačně naprosto výjimečná kuchařka. Nabízí nadstandardně zpracované techniky, postupy i recepty. Vše pěkně naservírováno na pořádné porci lásky k jídlu. Není moc knih, jejichž pročítání mě přímo nutí vyrazit do kuchyně, takhle mezi ně ale rozhodně patří.
Číst více Číst více

Čtenářská recenze

7.11.2021
Pro úplné začátečníky i zkušené kuchaře. Trocha vědy, někdy až příliš osobních příběhů... na konci je dostatek receptů. Milé ilustrace

Verze vašeho prohlížeče je zastaralá!

a může vykazovat chyby v průběhu nákupu či v samotném zobrazení.
Pro nerušený nákup aktualizujte váš prohlížeč na nejnovější verzi nebo zvolte jiný prohlížeč.

Otevřít v Microsoft Edge Přesto pokračovat