Objednávka

Přirozená strava našich předků

Přirozená strava našich předků
Tištěná kniha

60 % (11 Hodnocení)

Přirozená strava našich předků

60 % (11 Hodnocení)

Tištěná kniha - vázaná s laminovaným potahem

rok vydání 2014

397 Kč

Běžná cena 478 Kč

Ušetříte 81 Kč

Skladem 3 ks

Podrobnosti

O knize

„Nora Gedgaudas je průkopnicí, která bojuje za naše kolektivní zdraví. Více než 2,6 milionů let lidé věděli, co mají jíst: živočišné tuky a bílkoviny. Díky této stravě jsme byli vysocí, silní a zdraví. Naše tělo je stále nastaveno na tuto stravu, která je naprogramována v naší DNA. Nora nám ukáže cestu ke zdraví díky...
„Nora Gedgaudas je průkopnicí, která bojuje za naše kolektivní zdraví. Více než 2,6 milionů let lidé věděli, co mají jíst: živočišné tuky a bílkoviny. Díky této stravě jsme byli vysocí, silní a zdraví. Naše tělo je stále nastaveno na tuto stravu, která je naprogramována v naší DNA. Nora nám ukáže cestu ke zdraví díky přirozené stravě...
„Nora Gedgaudas je průkopnicí, která bojuje za naše kolektivní zdraví. Více než 2,6 milionů let lidé věděli, co mají jíst: živočišné tuky a bílkoviny. Díky této stravě jsme byli vysocí, silní a zdraví. Naše tělo je stále nastaveno na tuto stravu, která je naprogramována v naší DNA. Nora nám ukáže cestu ke zdraví díky přirozené stravě našich předků. Tato kniha je jedním slovem úžasná!“ LIERRE KEITH, autor knihy The Vegetarian Myth Nora Gedgaudas nás v této knize seznámí s přirozeným a zdravým způsobem života našich pradávných předků v době před rozvojem zemědělství a se zjištěním antropologů, že s nástupem zemědělství se zhoršila naše tělesná stavba a zdraví, začali jsme trpět častějšími vrozenými vadami, zubním kazem, podvýživou a řadou nejrůznějších chorob. Názorně nám ukáže, jak naše současná strava s vysokým obsahem sacharidů a nízkým příjmem tuků je na hony vzdálená stravě pradávných lovců a sběračů, na kterou jsme geneticky naprogramováni a která obsahovala vysoké procento tuků a umírněné množství bílkovin, a vysvětlí nám, jak je tato naše moderní strava příčinou nejen nynější epidemie nadváhy, ale také nutkavých chutí na nezdravé potraviny, poruch nálady, kognitivních problémů a „civilizačních chorob“. Na základě nejnovějších objevů o podstatě stravy lovců a sběračů a rozsáhlých znalostí z oblasti evoluční fyziologie, biochemie, metabolismu, výživy a chronických a degenerativních chorob nám Nora ukazuje holistický životní styl pro dosažení opravdového tělesného i duševního zdraví a dlouhověkosti. Vysvětlí nám, jak je naše tělo z fyziologického hlediska nastaveno a jak potřebuje přijímat zvýšené množství tuků, umírněné množství bílkovin a pouze minimální množství sacharidů, a jak důležitou roli v naší stravě hrají omega-3 mastné kyseliny, jež jsou zcela nezbytné pro zdravou funkci naší nervové soustavy a mozku. Podrobně se také zabývá výživovými problémy, které se mohou pojit s konzumací obilovin, lepku, sóji, mléčných výrobků a škrobnaté zeleniny; doporučí nám nejvhodnější tuky a oleje pro naše zdraví a ukáže nám, kterým tukům a olejům je naopak nejlepší se vyhýbat. V další části knihy se pak dozvíte o důležitosti vitamínu D při léčbě rakoviny a prevenci chorob; o tom, jak významnou roli mají nasycené tuky a cholesterol pro naše tělo a jak strava ovlivňuje naše duševní zdraví, paměť, kognitivní funkce, hormonální rovnováhu a stárnutí buněk. Tato kniha vám díky názorným a srozumitelným pokynům, receptům a konkrétním výživovým doporučením předkládá dlouhodobě udržitelné strategie pro moderní přístup ke stravování a cvičení, který vychází z přirozené stravy našich předků a který vám pomůže zmírnit stres a úzkost, zhubnout, zkvalitnit svůj spánek a zlepšit svou náladu, zvýšit hladinu energie, posílit imunitu, zlepšit své duševní schopnosti, ušetřit peníze za nákup potravin a žít šťastněji a déle.

Hodnocení z největšího nezávislého čtenářského portálu

Ve spolupráci s Databazeknih.cz

60%

(11 Hodnocení)

Online knihkupectví Palmknihy vám jako jediný e-shop přináší nezávislé čtenářské recenze a hodnocení oblíbeného portálu Databazeknih.cz 

Populární hodnocení

6.2.2024
Patrně chápu, proč kniha vzbuzuje "vášně" a hodnotím maximum z toho důvodu, abych srovnal skóre, jinak bych dal 4. Je to holt pro ´Muričany, tam to evidentně bez fanatismu a naprosté devalvace oponentů nejde. Ale tak snad... máte rozum, ne? Nad "vyhajpovanou" záležitostí se stačí pousmát a jít dál. Důvodem, proč se knihy zastávám, je fakt, že v ní je mnoho podnětného. Chce snad někdo rozporovat,...
Patrně chápu, proč kniha vzbuzuje "vášně" a hodnotím maximum z toho důvodu, abych srovnal skóre, jinak bych dal 4. Je to holt pro ´Muričany, tam to evidentně bez...
Patrně chápu, proč kniha vzbuzuje "vášně" a hodnotím maximum z toho důvodu, abych srovnal skóre, jinak bych dal 4. Je to holt pro ´Muričany, tam to evidentně bez fanatismu a naprosté devalvace oponentů nejde. Ale tak snad... máte rozum, ne? Nad "vyhajpovanou" záležitostí se stačí pousmát a jít dál. Důvodem, proč se knihy zastávám, je fakt, že v ní je mnoho podnětného. Chce snad někdo rozporovat, že vlivem průmyslové revoluce nadměrná konzumace průmyslově zpracovaných potravin je naprosto v pořádku? Líbí se mi, jak se kniha staví tomu rigidnímu systému, kde je beztak milion lobbistů, kteří podplácejí studie. Mně osobně vždy hodně pobaví, když v obchodě vidím na těch sladkých nesmyslech pro děti do mlíka nutriční skore A (nejvyšší)... Hodně lidí z nějakého nepochopitelného důvodu dráždí útok na nadměrnou konzumaci sacharidů. Vždy argumentují studiemi sem a tam... Bez předsudků jsem po nekonečných zdravotních obtížích vyzkoušel na sobě něco, co se zde uvádí jako paleo dieta + půsty a obtíže prostě zmizely. Zajímavý je také pohled konzumace mléka, resp. oné potraviny určené mláďatům, která na to mají mít trávicí enzymy, které ovšem z těla časem mizí. (mládě přechází na pevnou stravu). Mnoho lidí po požití mléčných produktů trpí trávicími obtížemi, chrchlají, mají vyrážku, akné, dýchací obtíže... ale ne, radši obden k doktorovi a dojit zdravotní systém z těch, co o své tělo pečují, než prostě nejíst to, co tělo odmítá. Nejvyšší teror ovšem vyvolává lepek - mouka. Spíš než, abych se zastával toho, co se píše v knize, napíšu následující - jako civilizace jsme nejbohatší v historii a stále bohatneme. Místo toho, abychom s ohledem na přírodní zdroje jedli střídmě (!!!) to, na co je náš metabolismus přizpůsoben (s ohledem na zubní výbavu, úroveň kyselosti žaludečních šťáv, délky střev...), cpeme do sebe předražené výrobky (nikoliv potraviny, ale výrobky) s gigantickými maržemi (výrobní cena cereálií vs. za kolik se to prodává), které jsme začli konzumovat až v dobách hladomorů. No a "uspořené" zdroje cpeme do luxusního zboží. Nejvyšší moudro jsem si odnesl pro sebe takové - mám sám za sebe zodpovědnost, nemohu jen slepě předat svoje zdraví do ruky lékařům, kteří na mne beztak mají max 10 minut a stačí jim, když jsem schopen chodit, resp. označen za zdravého a neměl bych se pozorovat, hypochondr... Na základě zkušeností (a informací i z mnoha jiných knih) věřím, že soudobé stravování stojí společně se stresem za civilizačními chorobami. Knihu tedy doporučuji, protože momentálně neznám jinou, která by takto uceleně informovala o tolika neduzích současné životosprávy. Nabádám tímto ty, kteří hodnotí záporně, aby nabídli něco lepšího.
Číst více Číst více
10.12.2018
Mohla bych dát jednu hvězdičku, že dobře hořela v kamnech, ale proto knihy nekupuji.

Verze vašeho prohlížeče je zastaralá!

a může vykazovat chyby v průběhu nákupu či v samotném zobrazení.
Pro nerušený nákup aktualizujte váš prohlížeč na nejnovější verzi nebo zvolte jiný prohlížeč.

Otevřít v Microsoft Edge Přesto pokračovat