Objednávka

Příprava kvasu na výrobu slivovice (a ostatních pálenek)

Recenze()

Bez hodnocení

( Recenzí)

Jazyk

čeština

Knihu našeho předního znalce kvasných procesů Jana Jílka a uznávaného bylináře Josefa A. Zentricha ocení všichni, kdo mají zájem zušlechtit přebytečnou produkci ovoce na své zahrádce. Nabízí všechny potřebné informace a postupy od úpravy ovocných kvasů po příslušné technologické operace při...
Knihu našeho předního znalce kvasných procesů Jana Jílka a uznávaného bylináře Josefa A. Zentricha ocení všichni, kdo mají zájem zušlechtit přebytečnou produkci ovoce na své zahrádce. Nabízí všechny potřebné informace a postupy od úpravy ovocných kvasů po příslušné technologické operace při destilaci, v nichž nechybí...
Knihu našeho předního znalce kvasných procesů Jana Jílka a uznávaného bylináře Josefa A. Zentricha ocení všichni, kdo mají zájem zušlechtit přebytečnou produkci ovoce na své zahrádce. Nabízí všechny potřebné informace a postupy od úpravy ovocných kvasů po příslušné technologické operace při destilaci, v nichž nechybí cenná praktická doporučení, která zajistí výsledné pálence vysokou výtěžnost a vynikající chuť.

Tištěná kniha - brožovaná

rok vydání 2010

289 Kč

Běžná cena 348 Kč

Ušetříte 59 Kč

Vyprodáno

Podrobnosti

Hodnocení z největšího nezávislého čtenářského portálu

Ve spolupráci s Databazeknih.cz

%

( Hodnocení)

Online knihkupectví Palmknihy vám jako jediný e-shop přináší nezávislé čtenářské recenze a hodnocení oblíbeného portálu Databazeknih.cz 

Populární hodnocení

24.5.2025

7

Druhá kniha z modrého kontejneru. Na ty dávno odešlé podzimky rád vzpomínám. Po dešti se v noci vylíval do kanálu přepálený mač (tak se u nás říká kvasu), takže celá obec krásně voněla a vzduch byl tak silný, že by nadýchal i psychiatr Karel Nešpor. Přístroj byl měděný s víkem (křidlou), které se k hrnci utěsňovalo těstíčkem z vody a mouky. Lihoměry nebyly, takže se na sporák dal plecháček s mačem,...
Druhá kniha z modrého kontejneru. Na ty dávno odešlé podzimky rád vzpomínám. Po dešti se v noci vylíval do kanálu přepálený mač (tak se u nás říká kvasu), takže celá...
Druhá kniha z modrého kontejneru. Na ty dávno odešlé podzimky rád vzpomínám. Po dešti se v noci vylíval do kanálu přepálený mač (tak se u nás říká kvasu), takže celá obec krásně voněla a vzduch byl tak silný, že by nadýchal i psychiatr Karel Nešpor. Přístroj byl měděný s víkem (křidlou), které se k hrnci utěsňovalo těstíčkem z vody a mouky. Lihoměry nebyly, takže se na sporák dal plecháček s mačem, zadělal se plechovou nálevkou, a jak to začalo vařit, škrtla se sirka a podle plamene každý správný Pomněnkovýdědek věděl, jestli už se musí pálit nebo ještě počkat. Ke knize. Zaujme už podtitul: „Výroba slivovice a její léčivé účinky“. Jak známo, léky se berou ráno, v poledne a večer... Na zadní straně knihy se dozvíte další závažnou informaci: „Slivovice a ovocné – zeleninové šťávy jsou nejlepší prevence proti nemocem.“. Je to kniha celkem podrobná (75 kapitol), ale praktická výuka u zkušených paličů byla daleko důležitější. Dnes už se dá v prověřených webových obchodech koupit i dobrá pálenka z mrkve nebo černého bezu a snob si pořídí lahev oskerušovice 0,5 litru za 2 990 Kč. Ke konci knihy je uveden Abecední seznam pálenic v ČR z roku 1999.
Číst více Číst více
28.2.2016

1

Knihu bych zařadil do filozofické literatury. A pokud je někdo proti, můžeme to po patřičné fermentaci břeček a úpravě vypálením probrat - nejlépe na Slovácku. Jenom škoda, že J.A.Zentrich už u toho fyzicky nebude.
Knihu bych zařadil do filozofické literatury. A pokud je někdo proti, můžeme to po patřičné fermentaci břeček a úpravě vypálením probrat - nejlépe na Slovácku. Jenom...
Knihu bych zařadil do filozofické literatury. A pokud je někdo proti, můžeme to po patřičné fermentaci břeček a úpravě vypálením probrat - nejlépe na Slovácku. Jenom škoda, že J.A.Zentrich už u toho fyzicky nebude.
Číst více

Další knihy od autorů

Verze vašeho prohlížeče je zastaralá!

a může vykazovat chyby v průběhu nákupu či v samotném zobrazení.
Pro nerušený nákup aktualizujte váš prohlížeč na nejnovější verzi nebo zvolte jiný prohlížeč.

Otevřít v Microsoft Edge Přesto pokračovat