Objednávka

Získejte slevu na nákup až 500 Kč. 

Mastering the Art of Soviet Cooking

Recenze(76)

86 %

(76 Recenzí)

Jazyk

angličtina

A James Beard Award-winning writer captures life under the Red socialist banner in this wildly inventive, tragicomic memoir of feasts, famines, and three generations Born in 1963, in an era of bread shortages, Anya grew up in a communal Moscow apartment where eighteen families shared one kitchen....
A James Beard Award-winning writer captures life under the Red socialist banner in this wildly inventive, tragicomic memoir of feasts, famines, and three generations Born in 1963, in an era of bread shortages, Anya grew up in a communal Moscow apartment where eighteen families shared one kitchen. She sang odes to Lenin...
A James Beard Award-winning writer captures life under the Red socialist banner in this wildly inventive, tragicomic memoir of feasts, famines, and three generations Born in 1963, in an era of bread shortages, Anya grew up in a communal Moscow apartment where eighteen families shared one kitchen. She sang odes to Lenin, black-marketeered Juicy Fruit gum at school, watched her father brew moonshine, and, like most Soviet citizens, longed for a taste of the mythical West. It was a life by turns absurd, naively joyous, and melancholy-and ultimately intolerable to her anti-Soviet mother, Larisa. When Anya was ten, she and Larisa fled the political repression of Brezhnev-era Russia, arriving in Philadelphia with no winter coats and no right of return. Now Anya occupies two parallel food universes: one where she writes about four-star restaurants, the other where a taste of humble kolbasa transports her back to her scarlet-blazed socialist past. To bring that past to life, Anya and her mother decide to eat and cook their way through every decade of the Soviet experience. Through these meals, and through the tales of three generations of her family, Anya tells the intimate yet epic story of life in the USSR. Wildly inventive and slyly witty, Mastering the Art of Soviet Cooking is that rare book that stirs our souls and our senses.

Tištěná kniha - vázaná s laminovaným potahem

rok vydání 2013

523 Kč

Běžná cena 539 Kč

Ušetříte 16 Kč

Vyprodáno

Podrobnosti

Hodnocení z největšího nezávislého čtenářského portálu

Ve spolupráci s Databazeknih.cz

86%

(76 Hodnocení)

Online knihkupectví Palmknihy vám jako jediný e-shop přináší nezávislé čtenářské recenze a hodnocení oblíbeného portálu Databazeknih.cz 

Populární hodnocení

6.8.2019

35

Obvykle považuji psaní o jídlech v beletrii za zbytečné nafukování textu. V této knize však jídlo hraje skoro první housle a přesto to není vůbec nudné! S jídlem v SSSR a nyní v Rusku šly dějiny – od VŘSR, přes Stalina, kukuruznika Chruščeva, minerálního tajemníka Gorbačeva až po dnešního Putina. Hodně mi to přiblížilo život zejména v Moskvě v těchto letech, většinou hodně těžkých a těžce...
Obvykle považuji psaní o jídlech v beletrii za zbytečné nafukování textu. V této knize však jídlo hraje skoro první housle a přesto to není vůbec nudné! S jídlem v...
Obvykle považuji psaní o jídlech v beletrii za zbytečné nafukování textu. V této knize však jídlo hraje skoro první housle a přesto to není vůbec nudné! S jídlem v SSSR a nyní v Rusku šly dějiny – od VŘSR, přes Stalina, kukuruznika Chruščeva, minerálního tajemníka Gorbačeva až po dnešního Putina. Hodně mi to přiblížilo život zejména v Moskvě v těchto letech, většinou hodně těžkých a těžce prochlastaných. Opravil jsem si taky názor na náš český smysl pro humor a vyprávění politických vtipů - nejsme v tom asi vůbec nějak moc výluční. I Rusové umí svoje vůdce pěkně shodit. Kniha je to moc pěkná a ženy jistě navíc ocení i závěrečné recepty na typická ruská jídla.
Číst více Číst více
13.3.2025

35

Vítejte u stolu! Podávat se bude carský přepych, bolševická omezenost, stalinská nabubřelost, sovětská prázdnota i ruská post-sovětská faleš. Autorce se podařilo velmi barvitě a čtivě vykreslit život běžného "hommo sovietika" v průběhu několika desetiletí. Na pozadí dějinných událostí země, kde, "na jedné straně slunce vychází a na druhé zapadá", detailně, s humorem i pověstnou ruskou "chandrou" vaří...
Vítejte u stolu! Podávat se bude carský přepych, bolševická omezenost, stalinská nabubřelost, sovětská prázdnota i ruská post-sovětská faleš. Autorce se podařilo...
Vítejte u stolu! Podávat se bude carský přepych, bolševická omezenost, stalinská nabubřelost, sovětská prázdnota i ruská post-sovětská faleš. Autorce se podařilo velmi barvitě a čtivě vykreslit život běžného "hommo sovietika" v průběhu několika desetiletí. Na pozadí dějinných událostí země, kde, "na jedné straně slunce vychází a na druhé zapadá", detailně, s humorem i pověstnou ruskou "chandrou" vaří nejen typická a oblíbená jídla, ale především popisuje každodenní život v tomto impériu, se všemi jeho pro i proti. Politika a jídlo se tu mísí v jednom hrnci, nešetří se tu přísadami v podobě nekorektních vtipů, pikantních informací ze zákulisí, sentimentálních vzpomínek i děsivých zážitků. No a ruská vodka (a taky trochu ruské sladké „šampaňské“), ta tu samozřejmě teče proudem, protože bez ní to přeci nejde... A protože se autorka živí především psaním kuchařek, nechybí na konci knihy vybrané recepty na ruskou kuchyni. Přiznávám, že bliny s kaviárem, lososem a zakysanou smetanou prostě miluju!
Číst více Číst více

Verze vašeho prohlížeče je zastaralá!

a může vykazovat chyby v průběhu nákupu či v samotném zobrazení.
Pro nerušený nákup aktualizujte váš prohlížeč na nejnovější verzi nebo zvolte jiný prohlížeč.

Otevřít v Microsoft Edge Přesto pokračovat