Objednávka

Vyhrajte každý den 300 Kč na nákup a zapojte se do slosování o čtečku PocketBook.

Hostina smutku

Hostina smutku
Tištěná kniha

84 % (13 Hodnocení)

Hostina smutku

84 % (13 Hodnocení)

Tištěná kniha - vázaná s laminovaným potahem

rok vydání 2018

347 Kč

Běžná cena 399 Kč

Ušetříte 52 Kč

Vyprodáno

Podrobnosti

O knize

Jako otrok má Thrasius jen málo nadějí na světlou budoucnost. Má však jednu velkou vášeň: vaření. Když proslulý gurmán Apicius dorazí na aukci, kde hledá kuchařku, Thrasius má vyhráno. Román je založený na skutečném životě římského patricije Marcuse Gavia Apicia, který vytvořil nejstarší kuchařskou knihu na světě s...
Jako otrok má Thrasius jen málo nadějí na světlou budoucnost. Má však jednu velkou vášeň: vaření. Když proslulý gurmán Apicius dorazí na aukci, kde hledá kuchařku, Thrasius má vyhráno. Román je založený na skutečném životě římského patricije Marcuse Gavia Apicia, který vytvořil nejstarší kuchařskou knihu na světě s názvem O umění...
Jako otrok má Thrasius jen málo nadějí na světlou budoucnost. Má však jednu velkou vášeň: vaření. Když proslulý gurmán Apicius dorazí na aukci, kde hledá kuchařku, Thrasius má vyhráno. Román je založený na skutečném životě římského patricije Marcuse Gavia Apicia, který vytvořil nejstarší kuchařskou knihu na světě s názvem O umění kuchařském. Vybrané recepty jsou upraveny tak, aby šly připravit z dnes dostupných surovin.

Hodnocení z největšího nezávislého čtenářského portálu

Ve spolupráci s Databazeknih.cz

84%

(13 Hodnocení)

Online knihkupectví Palmknihy vám jako jediný e-shop přináší nezávislé čtenářské recenze a hodnocení oblíbeného portálu Databazeknih.cz 

Populární hodnocení

8.1.2019

22

Mne se tato kniha (ctena v ramci ctenarske vyzvy 2018 - Kniha o jidle) velice libila. Moji "stari znami" (z Knih Roberta Gravese a Jarmily Loukotkove Tiberius, Livia, Claudius a jini) jsou stale temi, kteri tu tahaji za nitky, ale tentokrat nejsou hrdiny hlavnimi. Cely pribeh tentokrat vypravi prosty otrok Thrasius, ktery se brzy diky svemu kucharskemu umeni stane nepostradatelnym pro sveho pana -...
Mne se tato kniha (ctena v ramci ctenarske vyzvy 2018 - Kniha o jidle) velice libila. Moji "stari znami" (z Knih Roberta Gravese a Jarmily Loukotkove Tiberius, Livia...
Mne se tato kniha (ctena v ramci ctenarske vyzvy 2018 - Kniha o jidle) velice libila. Moji "stari znami" (z Knih Roberta Gravese a Jarmily Loukotkove Tiberius, Livia, Claudius a jini) jsou stale temi, kteri tu tahaji za nitky, ale tentokrat nejsou hrdiny hlavnimi. Cely pribeh tentokrat vypravi prosty otrok Thrasius, ktery se brzy diky svemu kucharskemu umeni stane nepostradatelnym pro sveho pana - velkeho gurmana. Do vyzvy se kniha hodila dokonale, v knize se neustale vari (az jsem po nocich, kdy jsem knihu cetla, dostavala velky hlad), jidlo je nastrojem pro ziskani prizne (nebo dokonce moznosti jak ziskat vysneny titul Ceasarova gastronomickeho poradce), vysnene svobody nebo mozneho zatraceni. Souhlasim s tim, ze Ja Claudius od Gravese to neni, ale i tak je na prvotinu kniha velice dobra. Vahala jsem mezi 4 a 5 hvezdickami - nakonec davam 5 - hrdinove mi prirostli k srdci, pribeh byl napsan svizne ... a priznavam se, ze chci knize trochu zvednout zatim spatna % - podle me si zaslouzi vic. Ps. Neda mi to nevyjadrit se k predchozimu komentari EDIT toto vyjádření mazu - zmiňovaný komentář byl odstranen
Číst více Číst více
6.7.2018

6

M.G.Apicius byl nesmírně bohatý římský patricij, milovník luxusu a gurmán, o kterém nevíme prakticky nic. Dochovalo se jen několik zmínek a historek v knihách Senecy, Tacita, Plinia a dalších autorů a dále množství receptů, které byly napsány o několik století později a byly označené jako Apiciovy. Jeho příběh, plný krásy, bohatství, bolesti, smutku, šílenství a receptů, mě opravdu hodně překvapil....
M.G.Apicius byl nesmírně bohatý římský patricij, milovník luxusu a gurmán, o kterém nevíme prakticky nic. Dochovalo se jen několik zmínek a historek v knihách Senecy...
M.G.Apicius byl nesmírně bohatý římský patricij, milovník luxusu a gurmán, o kterém nevíme prakticky nic. Dochovalo se jen několik zmínek a historek v knihách Senecy, Tacita, Plinia a dalších autorů a dále množství receptů, které byly napsány o několik století později a byly označené jako Apiciovy. Jeho příběh, plný krásy, bohatství, bolesti, smutku, šílenství a receptů, mě opravdu hodně překvapil. Autorka je nejen výborná vypravěčka, ale i kulinářský nadšenec s láskou k římským dějinám. Autentickou atmosféru navozuje spousta historických událostí a klepů z doby panování Augusta a Tiberia. "Nacpi plchy nádivkou z vepřového masa a také masem z plcha stlučeného s pepřem, piniovými oříšky, silphiem a rybí omáčkou. Zašij je a dej je do pece nebo je uvař v zakrytém hrnci."
Číst více Číst více

Verze vašeho prohlížeče je zastaralá!

a může vykazovat chyby v průběhu nákupu či v samotném zobrazení.
Pro nerušený nákup aktualizujte váš prohlížeč na nejnovější verzi nebo zvolte jiný prohlížeč.

Otevřít v Microsoft Edge Přesto pokračovat