Objednávka

Získejte slevu na nákup až 500 Kč. 

Gastronomie českého středověku

Recenze(12)

88 %

(12 Recenzí)

Jazyk

čeština

Zapomeňte na klišé barbarských bouřlivých hostin, při kterých se kosti hází přes ramena psům. Středověká gastronomie elit byla vysoce kultivovaná a vynikala velice důmyslnými recepty, jež využívaly luxusních surovin, které dnes znovu pracně objevujeme. Patří mezi ně například mandlové mléko, rýžová...
Zapomeňte na klišé barbarských bouřlivých hostin, při kterých se kosti hází přes ramena psům. Středověká gastronomie elit byla vysoce kultivovaná a vynikala velice důmyslnými recepty, jež využívaly luxusních surovin, které dnes znovu pracně objevujeme. Patří mezi ně například mandlové mléko, rýžová mouka, konopný olej,...
Zapomeňte na klišé barbarských bouřlivých hostin, při kterých se kosti hází přes ramena psům. Středověká gastronomie elit byla vysoce kultivovaná a vynikala velice důmyslnými recepty, jež využívaly luxusních surovin, které dnes znovu pracně objevujeme. Patří mezi ně například mandlové mléko, rýžová mouka, konopný olej, ale i exotická pozapomenutá koření, jež byla dříve žádanou součástí luxusnějších pokrmů, které si s pomocí této kuchařky můžete doma sami uvařit. Poodhalí vám mimo jiné také, co stálo za úspěchem středověkých kuchmistrů a jakým způsobem probíhaly bankety na nejprestižnějších panovnických dvorech. Kniha má velký počet nových (dosud nepublikovaných) receptů, velké množství skvělých fotografií, podrobnější výklad k tradičním surovinám a nové výsledky archeologických výzkumů, které upřesňují nebo dokonce mění naše představy o středovém způsobu života. Nalezněte znovu fascinující chutě naší minulosti a pochutnejte si!

Kniha

335 Kč

E-kniha

339 Kč

Tištěná kniha - brožovaná

rok vydání 2024

335 Kč

Běžná cena 399 Kč

Ušetříte 64 Kč

Očekávané doručení 6.5.

Skladem > 5 ks

Podrobnosti

Hodnocení z největšího nezávislého čtenářského portálu

Ve spolupráci s Databazeknih.cz

88%

(12 Hodnocení)

Online knihkupectví Palmknihy vám jako jediný e-shop přináší nezávislé čtenářské recenze a hodnocení oblíbeného portálu Databazeknih.cz 

Populární hodnocení

11.3.2025

1

Velmi příjemná četba nejenom o tom, co se ve středověku vařilo (to je přidaná hodnota), ale hlavně o tom, jak gastronomie vypadala, jaké potraviny se kdy konzumovaly, jak a kde se uchovávaly. Jakou hierarchii mělo uspořádání stolů. Takže za mě určitě příjemné čtení.
Velmi příjemná četba nejenom o tom, co se ve středověku vařilo (to je přidaná hodnota), ale hlavně o tom, jak gastronomie vypadala, jaké potraviny se kdy konzumovaly...
Velmi příjemná četba nejenom o tom, co se ve středověku vařilo (to je přidaná hodnota), ale hlavně o tom, jak gastronomie vypadala, jaké potraviny se kdy konzumovaly, jak a kde se uchovávaly. Jakou hierarchii mělo uspořádání stolů. Takže za mě určitě příjemné čtení.
Číst více
19.3.2025
Nahlédnutí do kuchyně našich předků. Vždycky jsem si přála vědět, co naši předci jedli, jak stolovali. Ti chudí měli opravdu omezený výběr potravin a přece z toho dokázali vařit. Udivilo mě jen, jak hodně do vařených pokrmů přidávali rozinky, mandle. Ale také že vařili pro oko. Zajímavá knížka.
Nahlédnutí do kuchyně našich předků. Vždycky jsem si přála vědět, co naši předci jedli, jak stolovali. Ti chudí měli opravdu omezený výběr potravin a přece z toho...
Nahlédnutí do kuchyně našich předků. Vždycky jsem si přála vědět, co naši předci jedli, jak stolovali. Ti chudí měli opravdu omezený výběr potravin a přece z toho dokázali vařit. Udivilo mě jen, jak hodně do vařených pokrmů přidávali rozinky, mandle. Ale také že vařili pro oko. Zajímavá knížka.
Číst více

Verze vašeho prohlížeče je zastaralá!

a může vykazovat chyby v průběhu nákupu či v samotném zobrazení.
Pro nerušený nákup aktualizujte váš prohlížeč na nejnovější verzi nebo zvolte jiný prohlížeč.

Otevřít v Microsoft Edge Přesto pokračovat