Objednávka

Získejte slevu na nákup až 500 Kč. 

Evoluce českého jídla

Recenze(8)

68 %

(8 Recenzí)

Jazyk

čeština

Již před řadou let začal autor v Praze organizovat kulinární exkurze. Jedna z prvních otázek, na kterou se totiž turisté po příchodu do Česka většinou ptali a ptají, je: Co je typické české jídlo? Jak se ukázalo, odpověď vůbec není jednoduchá! A tak autor prostudoval desítky knih spojených s...
Již před řadou let začal autor v Praze organizovat kulinární exkurze. Jedna z prvních otázek, na kterou se totiž turisté po příchodu do Česka většinou ptali a ptají, je: Co je typické české jídlo? Jak se ukázalo, odpověď vůbec není jednoduchá! A tak autor prostudoval desítky knih spojených s historií jídla. Časem si...
Již před řadou let začal autor v Praze organizovat kulinární exkurze. Jedna z prvních otázek, na kterou se totiž turisté po příchodu do Česka většinou ptali a ptají, je: Co je typické české jídlo? Jak se ukázalo, odpověď vůbec není jednoduchá! A tak autor prostudoval desítky knih spojených s historií jídla. Časem si uvědomil, že ani místní, natož turisté, o historii českého jídla moc nevědí. Proto vznikla tato kniha. Najdete v ní informace, které by měly zpochybnit stereotypy o české kuchyni, inspirovat kuchaře při vytváření moderní české kuchyně a hlavně pobavit, protože pevně doufáme, že příběh historie českého jídla vás zaujme stejně jako nás.

Kniha

333 Kč

E-kniha

248 Kč

Tištěná kniha - vázaná s laminovaným potahem

rok vydání 2024

333 Kč

Běžná cena 378 Kč

Ušetříte 45 Kč

Očekávané doručení 6.5.

Skladem 5 ks

Podrobnosti

  • Nakladatel

  • Kategorie

  • Výška

    • 234.00 mm
  • Šířka

    • 160.00 mm
  • Hloubka

    • 24.00 mm
  • Hmotnost

    • 0.36 kg
  • Jazyk

    • čeština
  • Počet stránek

    • 232
  • Typ vazby

    • vázaná s laminovaným potahem
  • Ean

    • 9788025744437
  • ISBN

    • 9788025744437

Hodnocení z největšího nezávislého čtenářského portálu

Ve spolupráci s Databazeknih.cz

68%

(8 Hodnocení)

Online knihkupectví Palmknihy vám jako jediný e-shop přináší nezávislé čtenářské recenze a hodnocení oblíbeného portálu Databazeknih.cz 

Populární hodnocení

25.2.2025
Mám to podobně jako Atlantis - ze začátku jsem se bavila, přišlo mi to svěží a příjemné, pak už to bylo ale jen monotónní až do nudy; a ilustrace, které mi zpočátku nevadily, mi ke konci připadaly úplně děsné. To překlápění starých receptů do knihy vlastně není špatně, ale někdy v tom medailonku dané ingredience či jídla skoro ani nic jiného než půjčená cizí slova nenajdete. Tohle by mělo velký úspěch...
Mám to podobně jako Atlantis - ze začátku jsem se bavila, přišlo mi to svěží a příjemné, pak už to bylo ale jen monotónní až do nudy; a ilustrace, které mi zpočátku...
Mám to podobně jako Atlantis - ze začátku jsem se bavila, přišlo mi to svěží a příjemné, pak už to bylo ale jen monotónní až do nudy; a ilustrace, které mi zpočátku nevadily, mi ke konci připadaly úplně děsné. To překlápění starých receptů do knihy vlastně není špatně, ale někdy v tom medailonku dané ingredience či jídla skoro ani nic jiného než půjčená cizí slova nenajdete. Tohle by mělo velký úspěch tak v dobách mého dětství, kdyby to vycházelo na pokračování v nějakém časopise.
Číst více Číst více
30.10.2024
Tady si asi někdo chystal dizertačku, nebo co. Kniha se krásně rozjede - zajímavosti, vtipné poznámky, solidní ilustrace. Ale zbytek? další dvě třetiny jsou jen výtržky z jiných knih, copy/paste. Myslím to naprosto bez přehánění, většina Evoluce českého jídla se čte takto: článek o perníku - poprvé byl perník zmíněn v této knize - přepis knihy. Další část o pivu - poprvé se mluví o pivu tady a tady -...
Tady si asi někdo chystal dizertačku, nebo co. Kniha se krásně rozjede - zajímavosti, vtipné poznámky, solidní ilustrace. Ale zbytek? další dvě třetiny jsou jen...
Tady si asi někdo chystal dizertačku, nebo co. Kniha se krásně rozjede - zajímavosti, vtipné poznámky, solidní ilustrace. Ale zbytek? další dvě třetiny jsou jen výtržky z jiných knih, copy/paste. Myslím to naprosto bez přehánění, většina Evoluce českého jídla se čte takto: článek o perníku - poprvé byl perník zmíněn v této knize - přepis knihy. Další část o pivu - poprvé se mluví o pivu tady a tady - následuje přepis původní knihy. A takhle je to většinu času! ve výsledku jsem se neskutečně nudil a vám radím, abyste se podívali do archivu závěrečných prací některé z vysokých škol. Najdete tam lépe uchopené čtivo na stejné téma.
Číst více Číst více

Verze vašeho prohlížeče je zastaralá!

a může vykazovat chyby v průběhu nákupu či v samotném zobrazení.
Pro nerušený nákup aktualizujte váš prohlížeč na nejnovější verzi nebo zvolte jiný prohlížeč.

Otevřít v Microsoft Edge Přesto pokračovat