Objednávka

Nakupte vánoční dárky a soutěžte o novou čtečku!

Doba jedová

Recenze(321)

76 %

(321 Recenzí)

Série

Doba jedová

Jazyk

slovenština

Naozaj žijeme v dobe jedovej? Na túto otázku i mnoho ďalších vám odpovie kniha, ktorá vám ponúka nielen zaujímavé čítanie, ale aj veľa podnetov na zamyslenie. Autori prof. Anna Strunecká a prof. Jiří Patočka, medzinárodne uznávaní odborníci v oblasti biomedicíny a toxikológie, zasvätene i kriticky,...
Naozaj žijeme v dobe jedovej? Na túto otázku i mnoho ďalších vám odpovie kniha, ktorá vám ponúka nielen zaujímavé čítanie, ale aj veľa podnetov na zamyslenie. Autori prof. Anna Strunecká a prof. Jiří Patočka, medzinárodne uznávaní odborníci v oblasti biomedicíny a toxikológie, zasvätene i kriticky, pritom však jasne a...
Naozaj žijeme v dobe jedovej? Na túto otázku i mnoho ďalších vám odpovie kniha, ktorá vám ponúka nielen zaujímavé čítanie, ale aj veľa podnetov na zamyslenie. Autori prof. Anna Strunecká a prof. Jiří Patočka, medzinárodne uznávaní odborníci v oblasti biomedicíny a toxikológie, zasvätene i kriticky, pritom však jasne a zrozumiteľne píšu o škodlivých látkach v potravinách, potravinových doplnkoch, nápojoch, kozmetike, liekoch a v životnom prostredí vôbec, pričom reklama a médiá ich neraz odporúčajú ako zdraviu prospešné. Pod drobnohľad si zobrali aj veľmi aktuálnu tému súvisiacu s možnými rizikami – očkovanie detí. Každá kapitola je doplnená odkazmi na populárnu a vedeckú literatúru. Čitateľ tak dostáva do rúk unikátnu príručku, ktorá mu pomôže zorientovať sa v neprehľadnej oblasti ovládanej záujmami trhu a poskytne mu užitočné rady, ako sa brániť pred zdravotnými rizikami.

Kniha

242 Kč

E-kniha

269 Kč

Tištěná kniha - brožovaná

rok vydání 2011

389 Kč

Běžná cena 418 Kč

Ušetříte 29 Kč

Vyprodáno

Podrobnosti

Hodnocení z největšího nezávislého čtenářského portálu

Ve spolupráci s Databazeknih.cz

76%

(321 Hodnocení)

Online knihkupectví Palmknihy vám jako jediný e-shop přináší nezávislé čtenářské recenze a hodnocení oblíbeného portálu Databazeknih.cz 

Populární hodnocení

9.9.2020

44

Nechal jsem na sebe působit po kapkách, jinak to s jedy nejde. Několik měsíců, vždy maximálně pár minut denně. Existuje obrovské množství varovných informací o problémech s potravinami, valí se na nás ze všech stran. Tyto mi připadají věrohodné a většinou dostatečně podložené, každý si může vybrat. To, že se už od dětství zabíjíme jídlem, je soudným lidem zřejmé, věděl to už Švejkův lékař doktor...
Nechal jsem na sebe působit po kapkách, jinak to s jedy nejde. Několik měsíců, vždy maximálně pár minut denně. Existuje obrovské množství varovných informací o...
Nechal jsem na sebe působit po kapkách, jinak to s jedy nejde. Několik měsíců, vždy maximálně pár minut denně. Existuje obrovské množství varovných informací o problémech s potravinami, valí se na nás ze všech stran. Tyto mi připadají věrohodné a většinou dostatečně podložené, každý si může vybrat. To, že se už od dětství zabíjíme jídlem, je soudným lidem zřejmé, věděl to už Švejkův lékař doktor Grünstein, ten říkal žrádlem. Autoři vysvětlují na jednotlivých položkách, proč a jak. Mezi praktickými radami je i spousta ne zcela podložených tvrzení, tušení něčeho nekalého, případně upozornění na látky, s kterými část populace vůbec nepřijde do styku. Nejzajímavější pro mne byla hlavně první část a informace o fluoridech, aspartamu, glutamátu, melaminu, resveratrolu, éčkách, vitaminu D, čichu, amalgamu, melatoninu. U velkého množství látek autoři potvrzují klasickou poučku: Všeho moc škodí. 75 % (aktuálně 285 hodnocení s průměrem 80 %).
Číst více Číst více
26.7.2020

38

Podle mého názoru nesmírně přínosná kniha, čtenář by ovšem měl disponovat alespoň základními znalostmi biologie, jinak spoustě věcí buď neuvěří, anebo naopak bude zděšen do té míry, že na jakékoli užitečné změny ve svém životě rezignuje. Bohužel úroveň biologických znalostí je i mezi vysokoškolsky vzdělanými lidmi jiných oborů tak nízká, že vůbec není divu, když lidé sednou "na lep" farmaceutickým...
Podle mého názoru nesmírně přínosná kniha, čtenář by ovšem měl disponovat alespoň základními znalostmi biologie, jinak spoustě věcí buď neuvěří, anebo naopak bude...
Podle mého názoru nesmírně přínosná kniha, čtenář by ovšem měl disponovat alespoň základními znalostmi biologie, jinak spoustě věcí buď neuvěří, anebo naopak bude zděšen do té míry, že na jakékoli užitečné změny ve svém životě rezignuje. Bohužel úroveň biologických znalostí je i mezi vysokoškolsky vzdělanými lidmi jiných oborů tak nízká, že vůbec není divu, když lidé sednou "na lep" farmaceutickým firmám a různým šarlatánům a nevědí, co si počít s vlastním zdravím – anebo nemocí. Kniha se ovšem mnohým jaksi "nehodí do krámu". Vemte si třeba takové umělé sladidlo jménem aspartam. V knize se dočtete, že když byla látka objevena a podrobněji prozkoumána, na základě dvou vlastností – vysoké sladivosti a nepříznivého vlivu na nervovou soustavu se rozhodovalo, jak tuto látku využít, zda v potravinářství, anebo jako bojovou látku. První možnost zvítězila – a tak když si půjdete koupit do lékárny šumivé tablety s obsahem hořčíku či vitamínů skupiny B, přičemž obojí se doporučuje při různých poruchách nervové soustavy (patří tam i migrény, snížená nebo naopak zvýšená citlivost některých orgánů a tkání, stavy po mrtvici, operacích páteře, apod.), přinesete si v nich i aspartam. Alespoň u hořčíku prý varianta bez aspartamu neexistuje. Podobných absurdit, které jsou běžné a jichž si kniha všímá, by se našla celá řada, třeba hliník v zubní pastě, kosmetice a jako adjuvans v očkovacích vakcínách. Role hliníku při vzniku Alzheimerovy choroby a jiných nemocí sice nebyla dostatečně dobře objasněna, ale nebyla dosud ani vyvrácena. Co naopak víme, je to, že hliník, ač je přítomen ve velkém množství v zemské kůře, nepatří mezi biogenní prvky, na rozdíl od některých jiných kovů, např. zinku a mědi, naopak je považován za toxický, stejně jako např. olovo či rtuť. Z mého pohledu je kniha napsána střízlivě a informace a rady v ní obsažené lze určitě dobře využít. I kdybyste změnili jen jednu jednotlivost, je to lepší než nic. Já od té doby sleduju, kde je obsažen aspartam, a vyhýbám se mu (hliníku, např. v antiperspirantech, jsem se vyhýbala již dříve). Není to nic složitého.
Číst více Číst více

Verze vašeho prohlížeče je zastaralá!

a může vykazovat chyby v průběhu nákupu či v samotném zobrazení.
Pro nerušený nákup aktualizujte váš prohlížeč na nejnovější verzi nebo zvolte jiný prohlížeč.

Otevřít v Microsoft Edge Přesto pokračovat