
Jihomoravská kuchařka
•
Jazyk
čeština
Jihomoravský kraj se vyznačuje pestrou škálou lidových tradic, které daly vzniknout svérázné regionální gastronomii. Na osobitých rysech zdejší kuchyně se podílí především úrodnost kraje s dostatkem obilí, brambor, ovoce a také vína.
Všední kuchyně byla sice prostá, ale provoněná ovocnými knedlíky,...
Všední kuchyně byla sice prostá, ale provoněná ovocnými knedlíky,...
Jihomoravský kraj se vyznačuje pestrou škálou lidových tradic, které daly vzniknout svérázné regionální gastronomii. Na osobitých rysech zdejší kuchyně se podílí především úrodnost kraje s dostatkem obilí, brambor, ovoce a také vína.
Všední kuchyně byla sice prostá, ale provoněná ovocnými knedlíky, bramborovými...
Všední kuchyně byla sice prostá, ale provoněná ovocnými knedlíky, bramborovými...
Jihomoravský kraj se vyznačuje pestrou škálou lidových tradic, které daly vzniknout svérázné regionální gastronomii. Na osobitých rysech zdejší kuchyně se podílí především úrodnost kraje s dostatkem obilí, brambor, ovoce a také vína.
Všední kuchyně byla sice prostá, ale provoněná ovocnými knedlíky, bramborovými plackami nebo buchtami s vydatnou polévkou z fazolí a hrachu. Svátečně bylo prostřeno jedinečnou lukšovou polévkou, pečenou husou s kysaným zelím a bramborovým knedlíkem s místním červeným vínem.
Chuťové buňky zde můžete svlažit na celé řadě koštů vín a pálenek místních výrobců, které podobně jako cimbálové muziky dotváří osobitý kolorit zdejšího kraje.
Vydejte se s šéfkuchařem Radkem Pálkou ochutnat perly jižní Moravy, které si můžete sami připravit, ať už bydlíte kdekoliv. Výborné recepty jsou doplněny výjimečnými fotografiemi Lucie Chramostové.
Pozor, listování knihou zvyšuje chuť k jídlu!
Všední kuchyně byla sice prostá, ale provoněná ovocnými knedlíky, bramborovými plackami nebo buchtami s vydatnou polévkou z fazolí a hrachu. Svátečně bylo prostřeno jedinečnou lukšovou polévkou, pečenou husou s kysaným zelím a bramborovým knedlíkem s místním červeným vínem.
Chuťové buňky zde můžete svlažit na celé řadě koštů vín a pálenek místních výrobců, které podobně jako cimbálové muziky dotváří osobitý kolorit zdejšího kraje.
Vydejte se s šéfkuchařem Radkem Pálkou ochutnat perly jižní Moravy, které si můžete sami připravit, ať už bydlíte kdekoliv. Výborné recepty jsou doplněny výjimečnými fotografiemi Lucie Chramostové.
Pozor, listování knihou zvyšuje chuť k jídlu!
Kniha
335 Kč
E-kniha
339 Kč
E-kniha - pdf, epub, mobi
rok vydání 2023