Objednávka

Získejte slevu na nákup až 500 Kč. 

Diabolský plod

Recenze(47)

70 %

(47 Recenzí)

Jazyk

slovenština

Šéfkuchár Xavier Kieffer zanechal svet vrcholného kuchárskeho umenia haute cuisine a otvoril si malú reštauráciu v dolnej časti Luxemburgu, kde svojim hosťom servíruje miestne špeciality. Jedného dňa sa mu však v podniku zrúti na podlahu mŕtvy reštauračný kritik z Paríža a Kieffer je zrazu podozrivý...
Šéfkuchár Xavier Kieffer zanechal svet vrcholného kuchárskeho umenia haute cuisine a otvoril si malú reštauráciu v dolnej časti Luxemburgu, kde svojim hosťom servíruje miestne špeciality. Jedného dňa sa mu však v podniku zrúti na podlahu mŕtvy reštauračný kritik z Paríža a Kieffer je zrazu podozrivý z vraždy. Keď...
Šéfkuchár Xavier Kieffer zanechal svet vrcholného kuchárskeho umenia haute cuisine a otvoril si malú reštauráciu v dolnej časti Luxemburgu, kde svojim hosťom servíruje miestne špeciality. Jedného dňa sa mu však v podniku zrúti na podlahu mŕtvy reštauračný kritik z Paríža a Kieffer je zrazu podozrivý z vraždy. Keď vzápätí bez stopy zmizne aj jeho niekdajší učiteľ, rozhodne sa vziať pátranie do vlastných rúk. Narazí na obrovský kulinársky škandál a ocitá sa v ohrození života. Čoraz hlbšie preniká do spleti gastronomického sveta ovládaného konkurenčným bojom, aby zistil, o čo v tejto hre vlastne ide. Diabolský plod je prvou zo série kulinárskych krimi so šéfkuchárom Xavierom Kiefferom.

Kniha

221 Kč

E-kniha

219 Kč

E-kniha - pdf, epub, mobi

rok vydání 2021

Ihned ke stažení

Jak číst e-knihy?

Podrobnosti

Hodnocení z největšího nezávislého čtenářského portálu

Ve spolupráci s Databazeknih.cz

70%

(47 Hodnocení)

Online knihkupectví Palmknihy vám jako jediný e-shop přináší nezávislé čtenářské recenze a hodnocení oblíbeného portálu Databazeknih.cz 

Populární hodnocení

5.9.2023

3

Tato kniha se táhla. Je to hooodně poklidná detektivka, až tak, že jsem měla pocit, že se tam nic neděje. U Xaviera Kieffera po požití jídla v jeho restauraci zemře hlavní recenzent pařížských restaurací. Vypadá to na skvělou jízdu, ale stále se nic moc neděje. Rozvine se vyšetřování, proč se to stalo. Dochází k požárům v jiných restaurací a zmizení jejich majitelů. Policisté vyšetřují, ale Xavier...
Tato kniha se táhla. Je to hooodně poklidná detektivka, až tak, že jsem měla pocit, že se tam nic neděje. U Xaviera Kieffera po požití jídla v jeho restauraci zemře...
Tato kniha se táhla. Je to hooodně poklidná detektivka, až tak, že jsem měla pocit, že se tam nic neděje. U Xaviera Kieffera po požití jídla v jeho restauraci zemře hlavní recenzent pařížských restaurací. Vypadá to na skvělou jízdu, ale stále se nic moc neděje. Rozvine se vyšetřování, proč se to stalo. Dochází k požárům v jiných restaurací a zmizení jejich majitelů. Policisté vyšetřují, ale Xavier tomu chce přijít sám na kloub a pouští se do vyšetřování na svou pěst. Vyšetřování mi místy přišlo i nelogické. Zavede ho z Lucemburska až do Paříže, setkává se s Valérií Gabinová, šéfka zemřelého kritika. Od ní získává nějaké informace, dostává se k informacím o Ďábelském ovoci, které není v kulinářském světě pořádně prozkoumané a zdá se, že za tím něco bude. Spojuje se známým chemikem, aby mu udělal rozbor toho ovoce. Postavy byly ploché, kniha nešla do hloubky, postup vyšetřování také zvláštní. Jediné, co mě zaujalo byla popsaná různá jídla, pak ovoce, které obsahuje glutaman sodný, který používají v čínské restauraci a to je to, co lidem na jejich jídle tak chutná. Ve zmíněném ovoci je ho ale mnohem víc. A velká konzumace může být jedovatá. Celou knihu jsem čekala, kdy se to rozjede, kdy nebudu moci kvůli napětí knihu odložit, ale nedostavilo se. Na konci sice trochu něco bylo, ale já to autorovi vůbec nevěřila. Co musím vyzdvihnout je nádherná obálka a předsádka knihy díky níž jsem si knihu vybrala. To je paráda. Pak se mi líbila popsaná jídla a nějaké recepty. Mrzí mě to a věřím, že své čtenáře si najdemě kniha nepřesvědčila. Třeba jsem jen moc náročná nebo mi zrovna nesedla v konkrétním čase možné je všechno. V tuto dobu musím dát nízké hodnocení.
Číst více Číst více
27.11.2023
zajímavé téma, ale zpracování už tolik ne. hodně jsem přeskakovala, což jinak moc nepáchám. ale tady to jinak nešlo. zbytečné popisy přípravy jídel, města, uliček... blabla.
zajímavé téma, ale zpracování už tolik ne. hodně jsem přeskakovala, což jinak moc nepáchám. ale tady to jinak nešlo. zbytečné popisy přípravy jídel, města, uliček......
zajímavé téma, ale zpracování už tolik ne. hodně jsem přeskakovala, což jinak moc nepáchám. ale tady to jinak nešlo. zbytečné popisy přípravy jídel, města, uliček... blabla.
Číst více

Více od autora:

Tom Hillenbrand

Verze vašeho prohlížeče je zastaralá!

a může vykazovat chyby v průběhu nákupu či v samotném zobrazení.
Pro nerušený nákup aktualizujte váš prohlížeč na nejnovější verzi nebo zvolte jiný prohlížeč.

Otevřít v Microsoft Edge Přesto pokračovat