Objednávka

5 důvodů, proč si přečíst Obřad

5 důvodů, proč si přečíst Obřad

3.2.2023 | Redakce Palmknihy
Temná novinka Obřad patří mezi to nejlepší, co v lednu vyšlo. Jsme si jistí, že nadchne každého milovníka krimi thrillerů - a dáme vám hned hned pět důvodů, proč!

Krimi thriller Obřad je ve světě fenoménem, na české vydání jsme si ale museli počkat až do letošního ledna. Ale stálo to za to! Jestli patříte mezi fanoušky temných detektivek a nepřesvědčila vás krásná obálka, tady je 5 dalších důvodů, proč si Obřad přečíst.

 

Neobvyklé prostředí Španělska

Ze severské krimi a angloamerických detektivek jsme zvyklí na závěje sněhu, pošmourné dny a zachmuřené postavy. Obřad ale tahle očekávání staví na hlavu a zavede vás mezi horkokrevné Španěly do nádherného Madridu.

 

Temperamentní vyšetřovatelka s tajemstvím

Hlavní hrdinkou je inspektorka Elena Blancová, která přes den řeší brutální případy, noci tráví v karaoke baru a skoro žádná neřest jí není cizí. Brzy ale zjistíte, že skrývá i jinou stránku. Odkrývání její minulosti je stejně napínavé, jako samotné vyšetřování.

 

Svižné tempo a krátké kapitoly

Obřad je ideální pro milovníky napětí, kteří zrovna nemají moc času. Díky kratším kapitolám si ho totiž můžete rozkouskovat, jak potřebujete. Autoři navíc drží svižné tempo, takže není problém se rychle znovu začíst.

 

Ostřílení autoři

Ano, vážně jsme se nepřepsali! Pod pseudonymem Carmen Mola se ve skutečnosti skrývají hned tři známí španělští scénáristé. Svou identitu odhalili až v roce 2021 při přebírání literární ceny Planeta Prize, a způsobili tím mezinárodní poprask.

 

Úspěšný seriál

Pokud vám kniha nebude stačit, nezoufejte: Vloni na podzim se totiž dočkala osmidílného seriálu v režii Paca Cabezase, který pracoval i na seriálech Penny Dreadful a Umbrella Academy. První série měla obrovský úspěch, druhá už se chystá a my jen doufáme, že se už brzy dočkáme překladu.

Verze vašeho prohlížeče je zastaralá!

a může vykazovat chyby v průběhu nákupu či v samotném zobrazení.
Pro nerušený nákup aktualizujte váš prohlížeč na nejnovější verzi nebo zvolte jiný prohlížeč.

Otevřít v Microsoft Edge Přesto pokračovat