Objednávka

Získejte slevu na nákup až 500 Kč. 

Důvěrnosti z kuchyně

Recenze(87)

79 %

(87 Recenzí)

Jazyk

čeština

Nekorektní zpověď kuchaře v New Yorku. "Sex, drogy a haute cuisine“. Necenzurované vzpomínky jednoho z nejslavnějších amerických šéfkuchařů. Tohle je svět chlapů s vařečkou v ruce. Z kuchyní, které jedou na plný plyn. Šéfkuchař Anthony Bourdain předvádí čirou radost z přípravy kvalitního pokrmu na...
Nekorektní zpověď kuchaře v New Yorku. "Sex, drogy a haute cuisine“. Necenzurované vzpomínky jednoho z nejslavnějších amerických šéfkuchařů. Tohle je svět chlapů s vařečkou v ruce. Z kuchyní, které jedou na plný plyn. Šéfkuchař Anthony Bourdain předvádí čirou radost z přípravy kvalitního pokrmu na profesionální úrovni...
Nekorektní zpověď kuchaře v New Yorku. "Sex, drogy a haute cuisine“. Necenzurované vzpomínky jednoho z nejslavnějších amerických šéfkuchařů. Tohle je svět chlapů s vařečkou v ruce. Z kuchyní, které jedou na plný plyn. Šéfkuchař Anthony Bourdain předvádí čirou radost z přípravy kvalitního pokrmu na profesionální úrovni a chce, abyste poznali, jak to vypadá a voní v rámusící a syčící kuchyni velkoměstské restaurace. Akčně vás zasvětí do žargonu a černého humoru, jaký lze zaslechnout v předních kuchařských liniích. Začíná svým prvním kulinářským zážitkem a přes školní léta se konečně dostává do opravdové kuchyně. S tím přichází i historky, z nichž tuhne úsměv na rtech, aby se posluchač za chvilku nezřízeně rozesmál. Víte, proč si nedávat v pondělí v restauraci rybu? Už máte chuť na něco dobrého? Ideální audiokniha do kuchyně.

Kniha

od 287 Kč

Audiokniha

399 Kč

Audiokniha

rok vydání 2021

Podrobnosti

Hodnocení z největšího nezávislého čtenářského portálu

Ve spolupráci s Databazeknih.cz

79%

(87 Hodnocení)

Online knihkupectví Palmknihy vám jako jediný e-shop přináší nezávislé čtenářské recenze a hodnocení oblíbeného portálu Databazeknih.cz 

Populární hodnocení

18.4.2025

10

Tak jako vjetšina ostatních čtenářů jsem byla zpočátku naprosto nadšená! Jenže nadšení nevydrželo. Mám pocit, že tohle dílo víc ocení profesionální kuchaři, kteří s nostalgií zavspomínají na staré časy. Mě vadila především zdlouhavost a opakující se situace a fráze. Po poslechu jsem měla pocit, že jsem v roli kuchtíka strávila deset let a ruce mám samou jizvu od rozpáleného husího sádla a nožů....
Tak jako vjetšina ostatních čtenářů jsem byla zpočátku naprosto nadšená! Jenže nadšení nevydrželo. Mám pocit, že tohle dílo víc ocení profesionální kuchaři, kteří...
Tak jako vjetšina ostatních čtenářů jsem byla zpočátku naprosto nadšená! Jenže nadšení nevydrželo. Mám pocit, že tohle dílo víc ocení profesionální kuchaři, kteří s nostalgií zavspomínají na staré časy. Mě vadila především zdlouhavost a opakující se situace a fráze. Po poslechu jsem měla pocit, že jsem v roli kuchtíka strávila deset let a ruce mám samou jizvu od rozpáleného husího sádla a nožů. Musím přiznat, že některé kapitoly byly zábavné. Moc se mi líbila cesta do Japonska. Je obdivuhodné, že se autor nerozpakuje psát o své minulosti bez příkras, dost mě překvapila ta spousta drog a šikany. A proto doufám, že se práce v kuchyních proslulých restaurací od dob které autor popisuje přece jen změnila. To prostředí bylo naprosto toxické.
Číst více Číst více
29.4.2025

5

Poslechnuto jako audiokniha, skvělý přednes Otakara Brouska, podobně jako u audioknihy Jmenuju se Ozzy, kterou jsem poslouchal nedávno. Život Bourdaina byl stejně divoký jako Ozzyho, Ozzy tu je pořád mezi náma, Bourdain spáchal v roce 2018 sebevraždu. V gastronomii jsem několik let pracoval a některé postřehy Bourdaina se hodí i na české prostředí, povolání kuchaře přitahuje okrajové živly, vaří...
Poslechnuto jako audiokniha, skvělý přednes Otakara Brouska, podobně jako u audioknihy Jmenuju se Ozzy, kterou jsem poslouchal nedávno. Život Bourdaina byl stejně...
Poslechnuto jako audiokniha, skvělý přednes Otakara Brouska, podobně jako u audioknihy Jmenuju se Ozzy, kterou jsem poslouchal nedávno. Život Bourdaina byl stejně divoký jako Ozzyho, Ozzy tu je pořád mezi náma, Bourdain spáchal v roce 2018 sebevraždu. V gastronomii jsem několik let pracoval a některé postřehy Bourdaina se hodí i na české prostředí, povolání kuchaře přitahuje okrajové živly, vaří psychopati, jejich pomocníci nejsou žádní absolventi kulinářských institutů, ale žoldácká banda motivovaná penězi , mě upřímně rozesmálo. Zmínku o haute cuisine byla rovněž skvělá, máslo, olej, šalotka aj. , chceš- li nadále používat margarín přestaň tuto knihu číst. Výborné jsou postřehy z Japonska, návštěva rybí restaurace a konzumace rybích specialit, včetně syrových mořských úhořů a grilované hlavy z mečouna byl taky zážitek. Doporučuji přečíst, poslechnout, pět hvězd, seznámení jak to v restauracích chodí, bez příkras, popsáno humornou až drsnou formou.
Číst více Číst více

Více od autora:

Anthony Bourdain

Verze vašeho prohlížeče je zastaralá!

a může vykazovat chyby v průběhu nákupu či v samotném zobrazení.
Pro nerušený nákup aktualizujte váš prohlížeč na nejnovější verzi nebo zvolte jiný prohlížeč.

Otevřít v Microsoft Edge Přesto pokračovat