Podrobnosti
-
Nakladatel
Kategorie
-
Formát
- epub, mobi
-
Věkový limit
- 0
-
Jazyk
- čeština
-
Počet stránek
- 368
-
Délka ukázky
- 15 %
-
ISBN epub
- 978-80-756-5072-6
O knize
Hořčík je nepostradatelná živina, životně důležitá pro naše zdraví a pocit pohody. Začleníte-li tento minerál do své stravy, bude vás chránit před takovými hrozbami, jako jsou srdeční nemoci, mrtvice, osteoporóza, cukrovka, deprese, artritida i astma, nebo vám pomůže mírnit jejich projevy. Přesto většina obyvatel...
Hořčík je nepostradatelná živina, životně důležitá pro naše zdraví a pocit pohody. Začleníte-li tento minerál do své stravy, bude vás chránit před takovými hrozbami, jako jsou srdeční nemoci, mrtvice, osteoporóza, cukrovka, deprese, artritida i astma, nebo vám pomůže mírnit jejich projevy. Přesto většina obyvatel západního světa stále...
Hořčík je nepostradatelná živina, životně důležitá pro naše zdraví a pocit pohody. Začleníte-li tento minerál do své stravy, bude vás chránit před takovými hrozbami, jako jsou srdeční nemoci, mrtvice, osteoporóza, cukrovka, deprese, artritida i astma, nebo vám pomůže mírnit jejich projevy. Přesto většina obyvatel západního světa stále vykazuje nebezpečně velký hořčíkový deficit. Tento úžasný průvodce světem magnesia, aktualizovaný a doplněný o nejnovější poznatky vědeckého výzkumu, vám umožní pochopit, jak nesmírně důležitou roli hořčík hraje ve vašem těle a životě. V knize objevíte a dozvíte se: jak může vápník zvyšovat riziko srdeční nemoci a jak ho hořčík naopak dokáže snížit, informace o souvislosti mezi hořčíkem a obezitou, únavou, depresí, bolestmi zad a mnohými dalšími zdravotními a psychickými problémy, stravovací plán bohatý na hořčík, stejně chutný jako zdravý, které vitamíny a minerály s hořčíkem spolupracují při léčbě konkrétních nemocí, proč mohou diety jako paleo, raw food a pití zelených šťáv vést k nedostatku hořčíku, o nově dostupných hořčíkových doplňcích, které se účinněji vstřebávají, o výrazném úspěchu, který hořčík v poslední době zaznamenal na lékařské i veřejné scéně. Bez dostatečného množství hořčíku v těle nemůžeme být opravdu zdraví. Významným nedostatkem hořčíku údajně trpí každý třetí z nás. Trpíte pocity úzkosti, migrénami, bolí vás záda? Zkuste hořčík! *** Carolyn Deanová, M.D., N.D., je doktorka medicíny a naturopatie, průkopnice v oboru přírodní medicíny. Je autorkou nebo spoluautorkou více než třiceti knih o zdraví, mezi nimiž přední místo zaujímá již třetí vydání Zázraku jménem hořčík. Dr. Deanová má na svém kontě stovky článků a rozhovorů, které byly zveřejněny v mnoha tištěných i internetových časopisech o zdraví a rádiových a televizních pořadech. Současně je dr. Deanová je členkou lékařského poradního výboru neziskové vzdělávací instituce Nutritional Magnesium Association (www.nutritionalmagnesium.org). Za svou práci na téma hořčík a zdraví obdržela v roce 2012 cenu od britské Heart Rhythm Society za „vynikající lékařský přínos pro zvládání srdečního rytmu“. Více informací o dr. Deanové naleznete na adrese www.drcarolyndean.com. *** „Tuhle knihu by si měl přečíst každý, kdo si přeje zlepšit kvalitu svého života.“ Stephen T. Sinatra, M.D., autor Léčení doktora Sinatry: Metabolická kardiologie „Jasně formulovaná kniha, napěchovaná informacemi, nabízí se jako kompendium přírodní medicíny a neocenitelný zdroj jak pro praktické lékaře, tak pro veřejnost. Je to nejobsáhlejší a vědecky nejpodloženější průvodce mezi tou spoustou dosud vydaných příspěvků na téma hořčíku.“ Carolyn DeMarco, M.D., autorka Take Charge of Your Body: Women’s Health Advisor „V průběhu celého svazku a naprosto srozumitelně předkládá Carolyn Deanová čtenáři neocenitelná doporučení – podložená nejnovějším výzkumem hořčíku. Z její práce může mít prospěch prakticky každý….“ Paul Pitchford, autor Healing with Whole Foods: Asian Traditions and Modern Nutrition „Prvotřídní výzkum spolu s cennou inspirací pro zplnomocnění lékaře, který se nachází v každém z nás.“ Joshua Rosenthal, ředitel Institutu pro integrativní výživu, autor The Energy Balance Diet „Lékaři a terapeuti téměř nevěnují pozornost tomuto velice důležitému prvku, který se přitom rozhodujícím způsobem podílí na uchování našeho zdraví. V této významné knize o hořčíku je shromážděna spousta důkazů.“ Abram Hoffer, M.D., autor Putting It All Together: The New Orthomolecular Nutrition