Objednávka

Zázrak jménem hořčík

Zázrak jménem hořčík
E-kniha

83 % (12 Hodnocení)

Zázrak jménem hořčík

83 % (12 Hodnocení)

E-kniha - epub, mobi

rok vydání 2018

Omlouváme se, prodej již byl ukončen. Podívejte se níže na dostupné varianty nebo přejděte na celou naší nabídku.

Podrobnosti

  • Nakladatel
  • Kategorie
  • Formát
    • epub, mobi
  • Věkový limit
    • 0
  • Jazyk
    • čeština
  • Počet stránek
    • 368
  • Délka ukázky
    • 15 %
  • ISBN
    • 978-80-746-2998-3

O knize

Hořčík je nepostradatelná živina, životně důležitá pro naše zdraví a pocit pohody. Začleníte-li tento minerál do své stravy, bude vás chránit před takovými hrozbami, jako jsou srdeční nemoci, mrtvice, osteoporóza, cukrovka, deprese, artritida i astma, nebo vám pomůže mírnit jejich projevy. Přesto většina obyvatel...
Hořčík je nepostradatelná živina, životně důležitá pro naše zdraví a pocit pohody. Začleníte-li tento minerál do své stravy, bude vás chránit před takovými hrozbami, jako jsou srdeční nemoci, mrtvice, osteoporóza, cukrovka, deprese, artritida i astma, nebo vám pomůže mírnit jejich projevy. Přesto většina obyvatel západního světa stále...
Hořčík je nepostradatelná živina, životně důležitá pro naše zdraví a pocit pohody. Začleníte-li tento minerál do své stravy, bude vás chránit před takovými hrozbami, jako jsou srdeční nemoci, mrtvice, osteoporóza, cukrovka, deprese, artritida i astma, nebo vám pomůže mírnit jejich projevy. Přesto většina obyvatel západního světa stále vykazuje nebezpečně velký hořčíkový deficit. Tento úžasný průvodce světem magnesia, aktualizovaný a doplněný o nejnovější poznatky vědeckého výzkumu, vám umožní pochopit, jak nesmírně důležitou roli hořčík hraje ve vašem těle a životě. V knize objevíte a dozvíte se: jak může vápník zvyšovat riziko srdeční nemoci a jak ho hořčík naopak dokáže snížit, informace o souvislosti mezi hořčíkem a obezitou, únavou, depresí, bolestmi zad a mnohými dalšími zdravotními a psychickými problémy, stravovací plán bohatý na hořčík, stejně chutný jako zdravý, které vitamíny a minerály s hořčíkem spolupracují při léčbě konkrétních nemocí, proč mohou diety jako paleo, raw food a pití zelených šťáv vést k nedostatku hořčíku, o nově dostupných hořčíkových doplňcích, které se účinněji vstřebávají, o výrazném úspěchu, který hořčík v poslední době zaznamenal na lékařské i veřejné scéně. Bez dostatečného množství hořčíku v těle nemůžeme být opravdu zdraví. Významným nedostatkem hořčíku údajně trpí každý třetí z nás. Trpíte pocity úzkosti, migrénami, bolí vás záda? Zkuste hořčík! *** Carolyn Deanová, M.D., N.D., je doktorka medicíny a naturopatie, průkopnice v oboru přírodní medicíny. Je autorkou nebo spoluautorkou více než třiceti knih o zdraví, mezi nimiž přední místo zaujímá již třetí vydání Zázraku jménem hořčík. Dr. Deanová má na svém kontě stovky článků a rozhovorů, které byly zveřejněny v mnoha tištěných i internetových časopisech o zdraví a rádiových a televizních pořadech. Současně je dr. Deanová je členkou lékařského poradního výboru neziskové vzdělávací instituce Nutritional Magnesium Association (www.nutritionalmagnesium.org). Za svou práci na téma hořčík a zdraví obdržela v roce 2012 cenu od britské Heart Rhythm Society za „vynikající lékařský přínos pro zvládání srdečního rytmu“. Více informací o dr. Deanové naleznete na adrese www.drcarolyndean.com. *** „Tuhle knihu by si měl přečíst každý, kdo si přeje zlepšit kvalitu svého života.“ Stephen T. Sinatra, M.D., autor Léčení doktora Sinatry: Metabolická kardiologie „Jasně formulovaná kniha, napěchovaná informacemi, nabízí se jako kompendium přírodní medicíny a neocenitelný zdroj jak pro praktické lékaře, tak pro veřejnost. Je to nejobsáhlejší a vědecky nejpodloženější průvodce mezi tou spoustou dosud vydaných příspěvků na téma hořčíku.“ Carolyn DeMarco, M.D., autorka Take Charge of Your Body: Women’s Health Advisor „V průběhu celého svazku a naprosto srozumitelně předkládá Carolyn Deanová čtenáři neocenitelná doporučení – podložená nejnovějším výzkumem hořčíku. Z její práce může mít prospěch prakticky každý….“ Paul Pitchford, autor Healing with Whole Foods: Asian Traditions and Modern Nutrition „Prvotřídní výzkum spolu s cennou inspirací pro zplnomocnění lékaře, který se nachází v každém z nás.“ Joshua Rosenthal, ředitel Institutu pro integrativní výživu, autor The Energy Balance Diet „Lékaři a terapeuti téměř nevěnují pozornost tomuto velice důležitému prvku, který se přitom rozhodujícím způsobem podílí na uchování našeho zdraví. V této významné knize o hořčíku je shromážděna spousta důkazů.“ Abram Hoffer, M.D., autor Putting It All Together: The New Orthomolecular Nutrition

Hodnocení z největšího nezávislého čtenářského portálu

Ve spolupráci s Databazeknih.cz

83%

(12 Hodnocení)

Online knihkupectví Palmknihy vám jako jediný e-shop přináší nezávislé čtenářské recenze a hodnocení oblíbeného portálu Databazeknih.cz 

Populární hodnocení

16.4.2021

3

Pro vědu je to docela typické, neboť jsem to už zažil mnohokrát. Zaměří se na nějaký úzký výsek reality, a začne ho vidět všude, ba co víc, zjistí, že objevila zázrak, pevný bod ve Vesmíru, jenž pohne Zeměkoulí. Wow, kupujte to, budete zdraví a dlouho živi! Toto je to pravé, vědecký kámen mudrců! A už to v Americe jede, a v menší míře pak ve zbytku světa, který si to může dovolit. A brzy přijde další...
Pro vědu je to docela typické, neboť jsem to už zažil mnohokrát. Zaměří se na nějaký úzký výsek reality, a začne ho vidět všude, ba co víc, zjistí, že objevila...
Pro vědu je to docela typické, neboť jsem to už zažil mnohokrát. Zaměří se na nějaký úzký výsek reality, a začne ho vidět všude, ba co víc, zjistí, že objevila zázrak, pevný bod ve Vesmíru, jenž pohne Zeměkoulí. Wow, kupujte to, budete zdraví a dlouho živi! Toto je to pravé, vědecký kámen mudrců! A už to v Americe jede, a v menší míře pak ve zbytku světa, který si to může dovolit. A brzy přijde další zázrak. Wow, svět je tak úžasný! Prrr, chtělo by se zvolat. Hořčík je zajisté důležitý, a dost možná o trochu víc než vápník, kdo ví, autorka to docela logicky vyvozuje. Ale nechal bych na Přírodě, a ne na potravinářském průmyslu, aby stanovila jeho poměr k ostatním důležitým látkám. Pokud se Američané rozhodli, že budou konzumovat spíše potraviny, které se více blíží výrobkům chemického (u nás třeba Penam aj.) než potravinářského průmyslu, a megadávky potravinových doplňků, je to jejich rozhodnutí. Logicky pak časem zjistí, že jim jisté látky někde chybí a jinde zase přebývají. Takže v pohodě, dámy a pánové. Přestaňte počítat joulíky a gramy, jezte spíše méně než více, a preferujte rostlinnou, nutričně pestrou stravu, a to by možná mohlo stačit. (Abych jen tak teoreticky neplácal: Dříve jsem, já hlupáček, přikyvoval vědě, že to bez masa nejde. Minulých deset let jsem se bez něj obešel, a hodlám v tom pokračovat. Jím velmi málo mléčných výrobků a vajec. Nezjistil jsem žádné zdravotní změny k horšímu, a to ani z rozboru krve. Koneckonců, vždyť se tak odjakživa živí stamilióny Asiatů. Téměř rok už jím jen tři jídla denně, snídani, ovocnou svačinu a oběd, od cca 7:30 do 13 hodin, místo katechismem správné vědecké stravy doporučovaných pěti až sedmi (sic), a zbytek dne lačním. A jde to, protože tělo to tak chce, výživy má dost, a víc nechce. Dá se dělat leccos, když se člověk drží přírodních, nezpracovaných potravin. Tomu věřím.) Samozřejmě, pokud máte problémy se záněty nebo jiné vleklé a těžko léčitelné zdravotní problémy, možná četbou této knihy zjistíte, že to způsobuje nedostatek hořčíku. Kniha je to poctivá a dobrá. Jenom si nemyslím, že tento takzvaně vědecký přístup k výživě je ten jediný správný.
Číst více Číst více
14.12.2016

1

Celá kniha je velmi zajímavá a podána srozumitelným způsobem. Upozorňuje a radí rozumnými argumenty a studiemi. Přečetla jsem ji zběžně a stačilo mi to k tomu, že si dám nějakou hořčíkovou kůru. V závěru vám mohu doporučit, abyste více jedli ořechy, fazole a semena – dobré jsou slunečnicová a dýňová. V těchto potravinách najdeme nejvíce přírodního hořčíku. Vzhůru k zdravějšímu tělu.
Celá kniha je velmi zajímavá a podána srozumitelným způsobem. Upozorňuje a radí rozumnými argumenty a studiemi. Přečetla jsem ji zběžně a stačilo mi to k tomu, že si...
Celá kniha je velmi zajímavá a podána srozumitelným způsobem. Upozorňuje a radí rozumnými argumenty a studiemi. Přečetla jsem ji zběžně a stačilo mi to k tomu, že si dám nějakou hořčíkovou kůru. V závěru vám mohu doporučit, abyste více jedli ořechy, fazole a semena – dobré jsou slunečnicová a dýňová. V těchto potravinách najdeme nejvíce přírodního hořčíku. Vzhůru k zdravějšímu tělu.
Číst více

Verze vašeho prohlížeče je zastaralá!

a může vykazovat chyby v průběhu nákupu či v samotném zobrazení.
Pro nerušený nákup aktualizujte váš prohlížeč na nejnovější verzi nebo zvolte jiný prohlížeč.

Otevřít v Microsoft Edge Přesto pokračovat