Číst ukázku

Stáhněte si ukázku:

Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 3. díl: L–O

Jaroslav Vašák

69 Kč

Žánr: Zdravá výživa
Počet stran: 320
Nakladatel: Viking
Série: Jak se vařívalo dříve a jak dnes
Díl: 3.
Rok vydání: 2015
Jazyk: Český
Dostupný formát: epub, mobi

Všichni vědí, co je oukrop, šnitlík, prdelačka, babské ucho, vejmrda či cmunda. Máme možná pocit, že nás žádné tradiční jídlo nemůže překvapit. Ale co třeba žufeň, pupičky, podpoušťka, manzelbaba nebo gerštl? Používáte často tráj, ošlejch či demuť? Myslíte, že ne? Nedáte si čas od času certle či diblíky? A co o Vánocích? Pečete z putrového těsta?

Kniha Jak se vařívalo kdysi a jak dnes vás uvede do kuchyní našich babiček i jejich babiček, a někdy až do 16. století. Ale hlavně vám ukáže, jak se různé recepty proměňovaly v běhu času, protože pro každý tradiční pokrm najdete recept nejenom z dob dávno i nedávno minulých, ale zároveň i popis, jak jej připravit dnes.

Kniha je doplněna o slovníček historických kulinářských výrazů a čtenář se seznámí i s nejznámějšími kuchařkami a kuchaři.

Jedná se již o třetí díl oblíbené kuchařky.


Uživatelské recenze

Pro vložení uživatelské recenze se musíte přihlásit

Doporučujeme