Objednávka

Dle kuchyně pozná se hospodyně

Dle kuchyně pozná se hospodyně
E-kniha

70 % (2 Hodnocení)

Dle kuchyně pozná se hospodyně

70 % (2 Hodnocení)

E-kniha - pdf

rok vydání 2016

Ihned ke stažení

Podrobnosti

  • Nakladatel
  • Kategorie
  • Formát
    • pdf
  • Věkový limit
    • 0
  • Jazyk
    • čeština
  • Počet stránek
    • 232
  • Délka ukázky
    • 15 %
  • ISBN
    • 978-80-267-0794-3

O knize

Dle kuchyně pozná se hospodyně - svérázný průvodce bohatou kuchyní první Československé republiky. Knížka plná výborných receptů prověřených řadou desetiletí, některé i stoletím, nabízí mnohem více. Prostřednictvím dobových pramenů „vychutnáte“ nejen jídla, ale i proměnu životního stylu českých domácností od doby c. k....
Dle kuchyně pozná se hospodyně - svérázný průvodce bohatou kuchyní první Československé republiky. Knížka plná výborných receptů prověřených řadou desetiletí, některé i stoletím, nabízí mnohem více. Prostřednictvím dobových pramenů „vychutnáte“ nejen jídla, ale i proměnu životního stylu českých domácností od doby c. k. Rakouska-Uherska...
Dle kuchyně pozná se hospodyně - svérázný průvodce bohatou kuchyní první Československé republiky. Knížka plná výborných receptů prověřených řadou desetiletí, některé i stoletím, nabízí mnohem více. Prostřednictvím dobových pramenů „vychutnáte“ nejen jídla, ale i proměnu životního stylu českých domácností od doby c. k. Rakouska-Uherska přes nuzná léta první světové války až po moderní a bohatou kuchyni první Československé republiky. Vašimi průvodci na této cestě budou postavy z dobové literatury. S nimi se podíváte klíčovou dírkou do kuchyní a spižíren, zasednete k prostřenému stolu, s nimi budete někdy řešit vyhaslá kamna nebo zkaženou štědrovečerní večeři, jindy se radovat nad vydařenou bábovkou nebo voňavým punčem. V knize najdete třeba recept na huspeninu paní Blabuňkové, polévku, kterou si po flámu dával pan Štorkán či perlivý „špumante“ z povídky Ignáta Herrmanna.

Hodnocení z největšího nezávislého čtenářského portálu

Ve spolupráci s Databazeknih.cz

70%

(2 Hodnocení)

Online knihkupectví Palmknihy vám jako jediný e-shop přináší nezávislé čtenářské recenze a hodnocení oblíbeného portálu Databazeknih.cz 

Populární hodnocení

21.3.2022

1

K čemu slouží tato kniha? Těžko říct. Nejpravděpodobněji asi jako historická literatura pro studenty gastronomie. Obsahuje spoustu zajímavých informaci a moc pěkné dobové obrázky. Autorky popisují dění u nás před asi 100 lety. Snaží se přiblížit náladu ve společnosti, dobové zvyky, co se jedlo a proč. To se dobře čte, ale pak následuje spousta receptu, které čtenáře z historického rozjímaní...
K čemu slouží tato kniha? Těžko říct. Nejpravděpodobněji asi jako historická literatura pro studenty gastronomie. Obsahuje spoustu zajímavých informaci a moc pěkné...
K čemu slouží tato kniha? Těžko říct. Nejpravděpodobněji asi jako historická literatura pro studenty gastronomie. Obsahuje spoustu zajímavých informaci a moc pěkné dobové obrázky. Autorky popisují dění u nás před asi 100 lety. Snaží se přiblížit náladu ve společnosti, dobové zvyky, co se jedlo a proč. To se dobře čte, ale pak následuje spousta receptu, které čtenáře z historického rozjímaní vytrhnou. Receptu je hodně, ale kuchařka to taky není. Podle dobových postupů se dnes moc vařit nedá. Jestli podle toho kuchtily hospodyňky v minulosti, kdy neměly žádné pomocníky typu mixery, šlahače ani myčku, tak musely “prokuchtit” celý den. Nevěděla jsem, že se u nás tak hojně užívaly sardelky a kapary. Kniha rozhodně není hloupá. Ale kuchařka to není, historická ročenka to není, tak co to teda je?
Číst více Číst více

Verze vašeho prohlížeče je zastaralá!

a může vykazovat chyby v průběhu nákupu či v samotném zobrazení.
Pro nerušený nákup aktualizujte váš prohlížeč na nejnovější verzi nebo zvolte jiný prohlížeč.

Otevřít v Microsoft Edge Přesto pokračovat