Objednávka

Umění francouzské kuchyně

Umění francouzské kuchyně
E-kniha

90 % (45 Hodnocení)

Umění francouzské kuchyně

90 % (45 Hodnocení)

E-kniha - epub, mobi

rok vydání 2014

Ihned ke stažení

Podrobnosti

  • Nakladatel
  • Kategorie
  • Formát
    • epub, mobi
  • Věkový limit
    • 0
  • Jazyk
    • čeština
  • Počet stránek
    • 896
  • Délka ukázky
    • 15 %
  • ISBN epub
    • 978-80-746-2446-9

O knize

Světoznámá bible kulinářského umění a základní příručka všech milovníků francouzské kuchyně. Pokud máte rádi dobré jídlo a alespoň občas si něco uvaříte, určitě vás už napadlo, jaké by to bylo, kdybyste si připravili nějakou skutečnou francouzskou specialitu podle zaručeně pravého francouzského receptu. Možná jste se o...
Světoznámá bible kulinářského umění a základní příručka všech milovníků francouzské kuchyně. Pokud máte rádi dobré jídlo a alespoň občas si něco uvaříte, určitě vás už napadlo, jaké by to bylo, kdybyste si připravili nějakou skutečnou francouzskou specialitu podle zaručeně pravého francouzského receptu. Možná jste se o to i pokoušeli a po...
Světoznámá bible kulinářského umění a základní příručka všech milovníků francouzské kuchyně. Pokud máte rádi dobré jídlo a alespoň občas si něco uvaříte, určitě vás už napadlo, jaké by to bylo, kdybyste si připravili nějakou skutečnou francouzskou specialitu podle zaručeně pravého francouzského receptu. Možná jste se o to i pokoušeli a po prvních úspěších dostali chuť na další dobroty. V tom případě jistě s nadšením uvítáte kuchařku Umění francouzské kuchyně od jedné z největších znalkyň francouzských receptů, americké spisovatelky a známé televizní osobnosti Julie Childové, jejíž život inspiroval tvůrce filmu Julie a Julia, v němž si hlavní roli zahrála jedinečná Meryl Streepová. Umění francouzské kuchyně je úctyhodně objemná, mimořádně podrobně, ale zároveň přehledně zpracovaná příručka nabízející celkem pět set dvacet čtyři receptů, které osobně prověřila sama Childová a s ní několik generací amatérských i profesionálních kuchařek a kuchařů z celého světa – ale zdaleka nejen to. Najdete v ní detailní rady, jak správně používat jednotlivé suroviny a ingredience, jak vybírat a připravovat zeleninu, ovoce, ryby i červené maso, jak jídlo sladit s přílohami a nápoji. Childová ukazuje, jak francouzští mistři kuchařského umění krájí a porcují, jaké používají nádobí, jak doslova kouzlí s vínem. Samotné recepty jsou rozdělené do deseti kapitol, na jejichž počátku vždy najdete stručný úvod do „tématu“. Naučíte se vařit francouzské polévky, předkrmy, hlavní jídla i dezerty. Dozvíte se spoustu zajímavého o francouzských omáčkách, které jsou podle mnohých skutečnou korunou každého dobrého jídla, o jednotlivých druzích masa, drůbeže, ryb a zeleniny. Všechny recepty jsou stručné a srozumitelné, neboť Childová vždy myslela především na amatéry, a samozřejmě nechybí ani přesné údaje o jednotlivých ingrediencích. Umění francouzské kuchyně už více než pět desetiletí slouží jako bohatý zdroj poučení a inspirace gurmánům celého světa a jistě nabídne spoustu skvělých zážitků i vám.

Hodnocení z největšího nezávislého čtenářského portálu

Ve spolupráci s Databazeknih.cz

90%

(45 Hodnocení)

Online knihkupectví Palmknihy vám jako jediný e-shop přináší nezávislé čtenářské recenze a hodnocení oblíbeného portálu Databazeknih.cz 

Populární hodnocení

30.1.2015

2

Po shlédnutí filmu "Julie a Julia" jsem s velkým očekáváním doufala, že se brzy dočkáme vydání této slavné kuchařky v českém vydání. Kniha již zaobírá své místo v mé knihovně a můžu říci, že jsem neodolala a zkusila uvařit slavné "bouef bourgignon". Všem chutnalo. Těším se na další recepty z francouzské kuchyně.
Po shlédnutí filmu "Julie a Julia" jsem s velkým očekáváním doufala, že se brzy dočkáme vydání této slavné kuchařky v českém vydání. Kniha již zaobírá své místo v mé...
Po shlédnutí filmu "Julie a Julia" jsem s velkým očekáváním doufala, že se brzy dočkáme vydání této slavné kuchařky v českém vydání. Kniha již zaobírá své místo v mé knihovně a můžu říci, že jsem neodolala a zkusila uvařit slavné "bouef bourgignon". Všem chutnalo. Těším se na další recepty z francouzské kuchyně.
Číst více
20.5.2019

1

Naprosto perfektní kuchařka s detailním popisem francouzských pokrmů podle Julie Child a jejich spoluautorek. Moc se mi líbí i vyprávění o jídlech a náčiních v kuchyni, opravdu detailní. Jediné co bych vytkla je velmi tenký papír stránek, není to moc praktické. Je dobré si pustit i video, jak Julie dané jídlo vaří. Je to potěšení oka, jak se Julie pohybovala po kuchyni a precizními kroky došla k...
Naprosto perfektní kuchařka s detailním popisem francouzských pokrmů podle Julie Child a jejich spoluautorek. Moc se mi líbí i vyprávění o jídlech a náčiních v...
Naprosto perfektní kuchařka s detailním popisem francouzských pokrmů podle Julie Child a jejich spoluautorek. Moc se mi líbí i vyprávění o jídlech a náčiních v kuchyni, opravdu detailní. Jediné co bych vytkla je velmi tenký papír stránek, není to moc praktické. Je dobré si pustit i video, jak Julie dané jídlo vaří. Je to potěšení oka, jak se Julie pohybovala po kuchyni a precizními kroky došla k dokonalosti :-)
Číst více Číst více

Více od autora:

Julia Childová

Verze vašeho prohlížeče je zastaralá!

a může vykazovat chyby v průběhu nákupu či v samotném zobrazení.
Pro nerušený nákup aktualizujte váš prohlížeč na nejnovější verzi nebo zvolte jiný prohlížeč.

Otevřít v Microsoft Edge Přesto pokračovat