Bezlepková a bezmléčná dieta

Dagmar Kovářů, Jitka Knápková

79 Kč

    Formát titulu:
    Kategorie: Zdravý životní styl
    Kuchařky, jídlo a nápoje
    Počet stran: 120
    Nakladatel: Cpress
    Rok vydání: 2014
    Jazyk: Český
    Dostupný formát: epub, pdf, mobi
    Jak žít s celiakií, nesnášenlivostí lepku, mléka či jiných potravin?
    Jak poznat první příznaky? Jaké vyšetřovací metody se používají a jak probíhají? Které potraviny jsou dovoleny, které zakázány a které jsou naopak velmi vhodné? Může mít žena trpící celiakií děti? Budu se moci stravovat mimo domov? Je možné, aby celiakie propukla až v dospělosti? Jaká úprava potravin je v případě bezlepkové diety nejvhodnější? Existuje rozdíl mezi potravinovou alergií a celiakií? Podle čeho poznám bezlepkové nebo bezmléčné potraviny v cizině?
    Kromě odpovědi na tyto a mnoho dalších otázek zde naleznete velké množství praktických receptů pro kompletně bezlepkové stravování – pomazánky, polévky, hlavní jídla, přílohy, moučníky, sladká jídla, pečivo, chléb.

    PhDr. Dagmar Kovářů se nutričnímu poradenství věnuje od roku 1988. V současné době vyučuje obor diplomovaný nutriční terapeut a nutriční asistent. Mgr. Jitka Knápková již od roku 1993 pracuje v oboru dietní sestra, v současnosti působí jako učitelka odborných předmětů. Obě autorky působí na Střední zdravotnické škole a Vyšší odborné škole zdravotnické v Ostravě.



Uživatelské recenze

Pro vložení uživatelské recenze se musíte přihlásit

Doporučujeme